BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,72
HABER /  GÜNCEL

Kadıköyden UNICEFe bağış

Kadıköy Belediyesi bazı gelirlerini Türkiye'deki çocuklara harcanmak üzere UNİCEF'e bağışladı.

Abone ol

Sosyal sorumluluk ve sosyal dayanışma projeleriyle ön plana çıkan Kadıköy Belediyesi, yeni bir projeye daha imza attı. Kadıköy Belediyesi, Özgürlük Parkı'ndaki çocuk oyun alanları, buz pisti ve yazlık sinema gösterilerinin gelirlerini Türkiye'deki çocuklara harcanmak üzere UNİCEF'e bağışladı.

Kadıköy Belediyesi'nin "Çocuklardan çocuklara" adıyla başlattığı kampanyanın basın toplantısı Özgürlük Parkı'ndaki buz pistinde yapıldı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Yuvalarına devam eden küçüklerin de katıldığı basın toplantısında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Özgürlük Parkı'nda yapılan yeni düzenleme ile çocuklara yeni oyun ve spor alanları kazandırdıklarını belirtti. Bu yıl hizmete açılan buz pistinde de isteyenlerin paten kiralayarak kayabileceklerini de kaydeden Öztürk şunları söyledi:

"İki ay süreyle devam edecek sinema günleri, buz pisti ve trenden elde edilecek geliri Unicef Türkiye Milli Komitesi'ne aktaracağız. Böylece Kadıköylü gençlerimiz ve çocuklarımız spor yapıp eğlenirken aynı zamanda Türkiye'deki ve dünyadaki başka çocuklara da katkı sağlayacaklar."

Unicef Türkiye Milli Komitesi Başkanı Talat Hamlan da Çocuk Dostu bir Belediye olan Kadıköy'ün yeni projesinin sevindirici olduğunu kaydederek şöyle dedi:

"Özgürlük Parkı'ndaki oyun alanlarının gelirlerinin Unicef'e aktarılmasını içeren bu yeni proje bizim için Unicef ile Kadıköy Belediyesi'nin evliliği anlamını taşıyor. Toplanacak paralarla Türkiye'deki çocuklara yardım eli ve katkı sağlayacağız. Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Selami Öztürk'ü kutluyorum. Kadıköylü çocuklara da sağlayacakları katkı için teşekkür ediyorum"

Sahip olduğu yeşil alanları, bitki zenginliği spor ve çocuk oyun alanlarıyla İstanbul'un en iyi 10 parkı arasında gösterilen Özgürlük Parkı çocuklar arasında dayanışmaya ev sahipliği yapacak. Özgürlük Parkı içinde bulunan çocukların kullandığı mini tren 1, buz pisti ile Anfitiyatro da yaz boyunca her akşam bir filmin gösterimiyle devam edecek olan Sinema Günleri'nin ücreti ise 3 YTL . Unicef Türkiye Milli Komitesi'ne aktarılacak olan bu geliri Unicef "Haydi Kızlar Okula" "Rutin Aşılama" ve "Önce Çocuklar" kampanyalarında kullanacak.

Basın toplantısında konuşmalardan sonra çocuklar harçlıklarıyla aldıkları oyun pullarını ve paraları kumbaralara atarak kampanyayı başlattılar.