BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir Cumhuriyet Bayramı'nı bekliyor

İzmirliler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programı, dört gözle bekliyorlar.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği program, İzmirliler'e bayram coşkusu yaşatacak.

29 Ekim Cuma günü saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak olan Fener Alayı, Gündoğdu Meydanı'na kadar devam edecek. Gündoğdu Meydanı'nda ise grup Gece ve sevilen sanatçı Sıla, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu İzmirliler'le paylaşacak.

Bayram kapsamında “87. yılında Cumhuriyet, kamusal alan ve yurttaşlık” konulu bir panel gerçekleştirilecek. 27 Ekim 2010 Çarşamba günü İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenlenecek panele Cumhuriyet Halk Partisi MYK Üyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Binnaz Toprak ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli konuşmacı olarak katılacak. Panelin başlama saati 18.00. 29 Ekim coşkusunu bir kitapla ölümsüzleştirmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi; “87.Yılında Cumhuriyet ve İzmir” konulu bir eser de hazırladı. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir tarafından hazırlanan kitap, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sırasında düzenlenecek fener alayında ve panelde ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan fener alayı ve konser nedeniyle, Gündoğdu Meydanı'ndaki törenlerin saatine paralel olarak otobüs, vapur ve metro sefer sayıları sıklaştırılacak.