BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,83
ALTIN 2.401,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ta nefes kesen deprem tatbikatı

Uşak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen deprem tatbikatı, heyecanlı anlara sahne oldu.

Abone ol

Denizli, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinden gelen ekiplerinin de katıldığı tatbikata özel eğitimli iki adet arama köpeği ile yerel tiyatrocularda katıldı.

Uşak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün koordinesinde Durak Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm alanında bulunan 13. Sanayi Sokak’ta gerçekleştirilen bölgesel deprem tatbikatında ekipler tam not aldı.

Tatbikatı Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Garnizon Komutan Vekili Osman Tobbaş, İl Emniyet Müdürü Cafer şahin, daire müdürleri ve vatandaşlar izledi. Tatbikat, temsili olarak 30 saniye süren deprem sireni ile başladı. Ardından senaryoya depremde enkaz altında kalan vatandaşlar, arama kurtarma ekiplerince kurtarıldı ve deprem nedeniyle çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Enkaz altında bulunan yaralılar ise özel eğitimli arama köpekleri ile arandı. Enkaz altındaki yaralılarda ekipler tarafından kurtarılarak sedyelerle ambulanslara taşındı.

Tatbikatta Uşaklı yerel tiyatrocular da gönüllü olarak yer aldı. Tatbikat sırasında enkaz altındaki yaralıların kurtarılması için tiyatrocuların yaptıkları yakarış gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği yakınları enkaz altında olanlar deprem alanından polis tarafından uzaklaştırıldı. Kimyasal gaz salgınına karşı ise Afyonkarahisar ilinden gelen NBC ekipleri özel kıyafetleriyle dezenfekte çalışması yaptı.

Binalarda mahsur kalanlar ise Sivil Savunma ekipleri tarafından sedye ve halatlarla aşağı indirildi. Uşak Valisi Özdemir Çakacak, tatbikat sırasında amatör telsizciler tarafından sağlanan iletişim imkanı sayesinde tatbikatta görev alan ekipleri denetledi.