BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bakanlık kendi öğretmenini rezil etti!

Savunması istenen öğretmen için Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği ilan çok tartışılacak. Bakın, o ilanda neler var?

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yüksek Disiplin Kurulu'nca yayımlanan resmi ilanında 'fuhuş yaptığı' iddia edilen kadın öğretmeninin ismi ve görev yeri açıkça yazıldı.

KENDİSİNE ULAŞILAMADI

Milli Eğitim Bakanlığı, Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yaparken hakkındaki fuhuş iddiaları nedeniyle açığa alınan ve daha sonra kendisine ulaşılamayan G.A.'nın savunmasını almak için Resmi Gazete'ye ilan verdi. İlanla, adresinde bulunamayan G.A.'ya savunmasını vermesi için tebligat yapılmış sayıldı.

DHA'nın haberine göre, Resmi Gazete'nin dünkü sayının 'İlanlar' bölümünde Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı'nın ilanı dikkati çekti. İlanda Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmeni G.A.'ya çağrı yer alıyor.

FUHUŞ YAPMAK VE FUHUŞ EĞİLİMİNDE OLMAK

Hakkında 'fuhuş yapmak ve fuhuş eğiliminde olmak suretiyle 4357 sayılı Kanun'un 7/e maddesine temas eden fiil işlemek' suçlaması bulunan G.A. için düzenlenen soruşturma raporuna göre, isnat olunan suçla ilgili olarak savunması istendiği vurgulanarak, öğretmen adresinde bulunamadığından tebligat yapılamadığı ibaresi yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı bu ilanla G.A.'ya savunmasını vermesi için resmi tebligat yapmış sayıldı.

GEMLİK'İ TERKETTİ

İddiaya göre, G.A. hakkındaki suçlamalar 3 yıl öncesine dayanıyor. Evlenip boşandığı bildirilen G.A., hakkındaki fuhuş iddiaları nedeniyle açığa alınarak maaşının dörtte üçlük bölümü ödeniyor. Bu gelişmeler üzerine Gemlik'teki ilköğretim okulunda görev yapan tek çocuğu olan kızında gelişim bozukluğu olduğu öğrenilen G.A., Gemlik'i terk etti.

FARKLI KIYAFETLERLE OKULA GELİYORDU

Çalıştığı okula uyarılara karşın farklı kıyafetlerle gelen ve teneffüsler de bile dizüstü bilgisayarıyla chat yaptığı bildirilen G.A.'nın bu konuda da yöneticilerden uyarı aldığı öğrenildi.

KANUNDA NE DİYOR?

4357 Sayılı Kanunnunda, “Ögretmenlik mesleğiyle ilgili işler bakımından haysiyetsizliği, iffetsizliği ve vazifesinde bırakılmasına mani bir suistimali sabit olan öğretmenler bir daha meslekte ve teşkillerinde kullanılmamak üzere meslekten çıkarılırlar” deniyor.
Tebligat Kanunu’nda ise adresi meçhul olanlara tebligat ilanı yapılacağı, ilanda ilgililerin ad ve soyadlarının, işlerinin, iş yerlerinin yazılacağı belirtiliyor.
Kanunun 31. maddesinde “İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır. İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez” deniyor.