BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı'nın avukatından korkunç iddia!

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hanefi Avcı'nın avukatı, yaptığı yazılı açıklamada ilginç imalarda bulundu ve 'Elimizde manşet değiştirecek belgeler var' dedi.

Abone ol

Devrimci Karargah Örgütü operasyonunda tutuklanan Hanefi Avcı'nın avukatı harekete geçti. Elinde skandal belgelerin olduğunu iddia eden avukat Fidel Okan, 'Bu belgeler manşet değiştirir' dedi.

Hanefi Avcı'nın avukatı Fidel Okan, soruşturmaya konu olan ses kayıtlarının da müvekkiline ait olmadığını ileri sürdü ve ekledi: "Kasetler, Yargıtay ve Danıştay’daki yüksek yargı mensuplarını dinleyen ve servis eden zihniyetin ürünüdür"

Okan, yaptığı yazılı açıklamada, "Gelinen noktanın tahammül sınırlarını zorlamaya başladığını, müvekkili Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında tutuklama sürecinin başında başlatılan itibarsızlaştırma operasyonunun şimdi de müvekkili Hanefi Avcı hakkında aynı yöntemlerle yapılmaya çalışıldığını" öne sürdü.

Avcı ile Silivri Cezaevi'nde yaklaşık 6 saat görüştüğünü belirten Okan, şunları kaydetti:

SUÇ DUYURUSU

“Başlangıçta her şeyin hukuki çerçevede değerlendirileceği düşüncesiyle sessiz kaldığımız sürece artık müdahale etmek zorunda ve durumunda bırakıldık. Öncelikle bu durumun bilinmesini isteriz. En ağır eleştiriler tarafımızdan saygıyla karşılanmıştır ancak birtakım kimseler basın yoluyla müvekkilimizin kişilik haklarına saldırmayı, hakaret etmeyi, daha da ötesinde terbiye ve ahlak sınırını aşarak küfretmeyi kendilerine hak telakki etmeye başlamışlardır. Söz konusu şahıslarla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na müvekkilimiz Hanefi Avcı adına suç duyurusunda bulunulacaktır. Yaşanan süreç hepimize göstermiştir ki masumiyet karinesi artık ülkemizde kitaplarda kalan bir ifadedir. Daha iddianame ortaya çıkmamışken hangi amaca hizmet ettiği ortada olan kişiler kendilerince mahkeme kurarak müvekkilimizi yargılamış ve suçlu ilan etmişlerdir.”

MANŞET DEĞİŞTİRECEK BELGELER

Okan ayrıca her iki müvekkilinin de kendisine bazı belgeler verdiğini söyleyerek, "Açıklanması durumunda sadece manşetlerin değişmeyeceğini açıkça ifade etmek isterim" dedi.