BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.387,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Girişimci ruhlu hırsızlar yakalandı

25 bin lira değerindeki eşyayı çalan, 4 kişiden oluşan bir çete yakalandı.

Abone ol

Adana'da gece yarısı bir internet kafenin darabasını kırıp 25 bin lira değerindeki eşyayı çalan, 4 kişiden oluşan bir çete, çaldıkları eşyalarla internet kafe kurmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre olay, 3 gün önce merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre gece yarası Orhan I. (28) ve arkadaşları, Ali S. (29), Arif D. (29) ve Cumhur A. (23) ile birlikte Müjdat Çelik'e ait bir internet kafeyi gece yarısı soydu.

Gece kimsenin olmamasından faydalanarak kafenin  kilidini kırarak içeri giren çete, içeride bulunan ve 25 bin lira değerinde olan 11 bilgisayar, 3 Playstation, 3 tane dev ekran televizyon ve çok sayıda internet malzemesini Süleyman Y. (35) isimli taksicinin aracıyla çaldılar.

Bu sıradaçevreden internet kafenin boşaltıldığını gören vatandaşlar 155 Polis İmdadı arayarak haber verdi. Ancak polis gelene kadar hırsızlar olay yerinden kaçtı. Polis, görgü tanıklarının ifadesinin üzerine taksinin plakasından olayı çözmeye çalıştı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri önce taksiciye ulaştı. Taksici internetteki malzemelerin Orhan I. tarafından alındığını söyledi. Bunun üzerine polis, Orhan I.'yı aramaya başladı. Bu arada Orhan I.'nın yankesicilikten dolayı emniyette olduğu öğrenilerek gözaltına alındı. Ardından olaya karışan 3 kişi daha gözaltına alındı.

Şahısların internet kafedeki malzemeleri internet kafe kurmak için çaldığı öğrenilirken, Müjdat Çelik'in de internet kafeyi yeni açtığı belirlendi. Çelik, borcunu bile ödemediği malzemeleri, kısa sürede bulduğu için polise teşekkür etti.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şahısların hepsi tutuklanarak cezaevine gönderildi.