BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.448,33
HABER /  POLİTİKA

İşçi Partisinin miting harekatı

Perinçek, bazı parti yöneticileri ile birlikte parti merkezinde basın toplantısı düzenledi. Miting tarihini verdi...

Abone ol

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkmeneli Aydınlar Derneği Başkanı Fuat Tigin ve bazı parti yöneticileri ile birlikte parti merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Perinçek, basın toplantısında, bazı sivil toplum örgütlerinin de desteğini alarak, 9 Haziran'da Diyarbakır'da miting yapacaklarını bildirerek, ''Diyarbakır'da, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü, milli birliğimizi tehdit etmeye ve Atatürk devrimimizi yıkmaya kalkışan dünya merkezlerine bayrak göstereceğiz'' dedi.

Diyarbakır mitinginin Cumhuriyet mitinglerinin doruğu ve Türkiye'deki birlik ve kardeşliğin göstergesi olacağını bildiren Perinçek, mitinge Türkiye'nin çeşitli illerinden pek çok insanın katılacağını kaydetti.

Perinçek, ''Diyarbakır'da, bütün Türk milletinin öz kardeşi olan Türk'ü ile, Kürt'ü ile beraberliği gösterilecek, Diyarbakır halkı Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarını bağrına basmaya hazırlanıyor'' dedi.

Türkmeneli Aydınlar Derneği Başkanı Fuat Tigin ise, ''Türk milleti Diyarbakır'dan, Türkiye'yi bölmeye çalışanlara karşı mesaj göndermeli. Biz Türkmenler olarak, 'Haydi bölge vatandaşları, haydi Türkiye, emperyalizme karşı el ele' diyoruz'' diye konuştu.