BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,71
ALTIN 2.410,08
HABER /  GÜNCEL

Töre cezasına 6 taksit

Aile namusuna leke getirdiği için ağabeyi tarafından bıçaklanan kadının ağabeyine verilen para cezası 6 taksite bölündü.

Abone ol DİYARBAKIR’da ailesinin zoruyla nişanlandığı kişinden ayrılınca, ‘Aile namusuna leke getirdiği’ gerekçesiyle kardeşi tarafından bıçaklanan, yaralı halde kaçmak isterken otomobil camından ateş eden babası tarafından kurşunlanarak öldürülen 24 yaşındaki Neşe Özel’i yaralayan kardeşi E.Ö. 820 YTL para cezasına çarptırıldı.

Kızını öldürdükten sonra kayıplara karışan baba Faruk Özel ise, tüm aramalara karşın henüz bulunamadı. Genç kızın mezar taşına ‘Aile namusuna leke getirdiği’ gerekçesiyle sadece adı yazıldı, soyadı ise yazılmadı.

Diyarbakır’da geçen yıl babası tarafından istemediği biriyle nişanlanan, ardından nişanı bozduğu için, ‘Aile namusuna leke getirdiği’ gerekçesiyle önce 17 yaşındaki kardeşi E.Ö. tarafından bıçaklanan, ardından yaralı haldeyken babası Faruk Özel tarafından kurşunlanarak öldürülen Kız Meslek Lisesi Mezunu Neşe Özel cinayetiyle ilgili davaya Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. TCK’nın 82/1-a-d maddesi uyarınca 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan E.Ö., tutuksuz yargılandığı duruşmaya katılmadı.

‘ADAM YARALAMAK’TAN CEZA VERİLDİ

Savcı mütalaasında, toplanan delillere göre sanığın bıçakla ablasını yaraladığı, yaraların vücutta bulunduğu yer ve bıçaklama sayısı dikkate alındığında suçun adam öldürmeye teşebbüs olmadığı, kasten yaralama niteliğinde kaldığından, sanığın TCK’nın 86/2-3 maddeleri uyarınca 1 yıl hapsini istedi. Sanık avukatı da olayın aile dramı olduğunu, müvekkilinin öldürme kastı bulunmadığını söyledi.

Mahkeme, olay tarihinde 15- 18 yaş grubunda olan sanığı, ablası Neşe Özel’i kasten yaralamaktan ve ekonomik durumu, paranın satın alma gücü gözönüne alınarak 6 eşit taksitte ödenmek üzere TCK’nın 86/2 maddesi uyarınca 820 YTL para cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın olumsuz davranışlarda bulunmaması, yeniden suç işlemeyeceği hususunda mahkeme heyetinde kanaat oluşması nedeniyle lehine olan bütün hükümlerin uygulanmasına, hakkında hapis cezası verilmesine yer olmadığına oy birliğiyle karar verdi. Kızını tabancayla öldüren baba Faruk Özel ise, halen yakalanamadığı için yargılanamadı.

ÖNCE KARDEŞİ BIÇAKLADI

Babası taarfından istemediği A.A. ile nisanlanan Neşe Özel, nişanlısı askerden dönünce nişanı bozup ayrıldı. Nişanın bozulması üzerine Baba Faruk Özel, A.A.’nın ailesiyle yeniden nişan yapılması için yaptığı görüşmeden olumsuz yanıt aldı. Baba Özel bunun üzerine kızları Neşe ile Şerife Özel’i telefonla arayıp görüşmek için kent dışında bir yere çağırdı. Oğlu E.Ö. ile randevu yerine giden baba Faruk Özel, kızının nişanlısının ağabeyi S.A. ile karşılaştı. Baba Faruk Özel S.A’ya, “Bu nişan olayı niye böyle oldu” deyince, “Yapabileceğim birşey yok” yanıtını aldı. Çılgına dönen baba, oğlu E.Ö.’ye, kızı Neşe’yi vurması için işaret edince, E.Ö. bıçakla ablasını defalarca bıçakladı. Araya giren S.A.’yı baba Faruk Özel, “Bu bizim davamız, karışma seni de vururum” diyerek tehdit etti.

ARACIN CAMINDAN ATEŞ EDİP VURDU

Neşe Özel yaralı halde koşarak canını kurtarabilmek için nişanlısının ağabeyi S.A.’ya ait otomobile binerek aracın kapılarını kilitledi. Çılgın babanın öfkesine dayanamayan S.A. da, otomobile binerek Neşe’yi de yanına alıp olay yerinen uzaklaşmak istedi. Ancak öfkeli baba otomobilin ön lastiğine ateş etti. S.A. kaçmakta ısrar edince baba Faruk Özel, kapıları kilitli olan aracın camından içeri ateş ederek kızını göğsünden vurdu. “Beni hastaneye götür” diyen Neşe’yi hastane önüne bırakan S.A., kendisinin de öldürülebileceği korkusuyla hastaneden ayrıldı. Neşe, iç kanamaya bağlı olarak Dicle Üniversitesi'ne sevk edilirken yolda yaşamını yitirdi.