BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İş kadınlarından Kaleliye destek

Demirtaş Organize Sanayi Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği'nde (BUİKAD) kadın girişimcilerle bir araya gelen Kaleli'ye destek tamdı

Abone ol


CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sena Kaleli, Bursalı iş kadınlarıyla bir araya geldi.

Demirtaş Organize Sanayi Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği'nde (BUİKAD) kadın girişimcilerle bir araya gelen Kaleli'ye CHP Bursa milletvekilleri Kemal Demirel ve Abdullah Özer ile Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kadınları her türlü olumlu faaliyetlerinde destekleyeceklerini ve bundan da gurur duyduklarını ifade eden BUİKAD Başkanı Selma Çetinkaya, kadınların eğitim ve çalışma hayatındaki yerlerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Çetinkaya, "Kadınların hem çalışma hayatında hem de siyasetteki konumunun önem kazanması bizleri mutlu ediyor. Kadınlarımızın yaşadıkları toplumda karar alma mekanizmalarında söz sahibi olmalarının en etkili yolu siyasetten geçer. Siyasette etkili olmaya çalışan kadınlarımızı desteklemekten gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Kendisinin de bir kadın girişimci olduğunu ve kadın olarak sürekli çalıştıklarını söyleyen Kaleli, kadınlarla birlikte çalıştıktan sonra kadınların gücünü keşfettiğini belirtti. Kadınları tanıdıktan sonra kendisini topluma karşı daha fazla sorumlu hissettiğini ifade eden Kaleli, "Daha önce girmiş olduğum ulaşım sektöründe, erkekler eşlerini çalışma hayatına kazandırdı. Kadınlar artık evde oturan değil, çalışan, üreten fertler haline geldi. Aslında kadınlar çok büyük bir güce sahip. Bu nedenle kadınların çalışmasını ve siyasete atılmasını istiyoruz. Çabada eşitlik olmadan yararda eşitlik olmaz. Kadınlar çaba gösterecek ve hep birlikte Bursa'ya yarar getireceğiz. Hem nimette hem de külfette adaleti sağlayacağız. Bu şekilde yaparak sosyal belediyecilik anlayışını bu topluma kazandıracağız. Herkes çalışacak, üretecek ve kontrol edecek" dedi.

Kaleli, buradaki konuşmasının ardından Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki vatandaşları ziyaret etti. Kaleli'nin mahalleye geldiğini duyan vatandaşlar, Kaleli'nin yanına koşarak selamlaştı. Mahalleli Kaleli'ye destek sözü verdi.