BIST 9.771
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,63
HABER /  POLİTİKA

Fuat Avni sorusuna Efkan Ala'dan flaş cevap

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala bir gazetecinin "Fuat Avni'yi neden bulamıyorsunuz" şeklindeki sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi, Ala, yanıt esnasında Fuat Avni'nin ismini bile telaffuz etmedi.

Abone ol

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum'daki bir lokantada basın mensuplarının "Fuat Avni'yi neden bulamıyorsunuz" şeklinde bir sorusuna, "Bulamadınız diye bir şey yok. Yani devletin de kendine göre bir takım yöntemleri oluyor. Onun için yani bu sorunuzun cevabı hüküm cümlesini kurmamış olmamanız daha doğru olur." diye cevap verdi.

2015 genel seçimlerinde aday olduğu Erzurum'da basın mensuplarıyla buluşan Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala bir gazetecinin, "Fuat Avni'yi neden bulamıyorsunuz, hala ortada yok" yönündeki sorusuna, "İsmi telaffuz etmeden cevap vereceğim. Bulamadınız diye bir şey yok. Yani devletin de kendine göre bir takım yöntemleri oluyor. Onun için yani bu sorunuzun cevabı hüküm cümlesini kurmamış olmamanız daha doğru olur. Bulamadınız değil de. Yurtdışından insanlar bir şeyler yazıp çiziyor biliyorsunuz. O dönemlere bakın ne kadar gerçek ne kadar yalan bunları siz takip ediyorsunuz. Sosyal medya bir gerçektir. Söylediğim şey tek başına orası insanları zihnini varacakları kararları şekillendirmesin. Türkiye’de hem tarım, sanayi ve bilgi toplumunu bir arada yaşıyoruz. Dolayısıyla kitle iletişim araçlarından gündemi takip edenlerimiz var" diye cevap verdi.

"CEMAATLE MÜCADELE"

Ala, "Türkiye'de cemaatle çok etkin bir şekilde mücadele edilmesine rağmen yargı, emniyet, iletişim gibi stratejik noktalarda hala cemaat yapılanmasının olduğunu ve AK Parti seçime giderken bir yandan muhalefetle bir yandan da cemaatle mücadele ettiği" yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Bir model değişikliğine gitmemiz lazım. Yani mevzuatı değiştiriyorsunuz, kuralları değiştiriyorsunuz diyelim, demokratikleştiriyorsunuz ama kurumları demokratikleştirmediğiniz zaman Batı'daki sonucu alamıyorsunuz. Bu şuna benziyor, otoban yapmışsınız ama üzerindeki otomobiliniz Anadol. Yol düz ama bu sefer otomobil gitmiyor. Onun için hem otobanı yapacaksınız, yani kuralları demokratikleştireceksiniz hem de üstündeki mekanizmayı, kurumları demokratikleştireceksiniz. Yani başka bir model otomobil alacaksınız. Hızlı, sağlam, rahat giden. Onun için yeni anayasa ancak bunları sağlar."

efkan-ala.20150517110121.jpg 

"HER DUVARA ÇARPAN DUVARI YIKAMADI"

Türkiye'nin önüne her defasında büyük bir engel çıkarılabildiğini dile getiren Ala, bunun en son örneğinin cemaat meselesi olduğunu ifade etti.

Ala, "2002'den beri bir gelenek oluşturuyoruz' dedim ya o da her duvara çarpan duvarı yıkamadı, kendisi aşağı düştü. Bu da öyle. Bunun nihai amacı bakın artık her şey açığa çıkıyor. Şimdi mahkeme kararlarıyla da ortaya çıkıyor" dedi.