BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Ülker Final Four'u galibiyetle bitirmek istiyor

Final Four'un üçüncülük maçında TSİ 18.00'de CSKA Moskova ile oynayacak Fenerbahçe Ülker'den Bjelica ve Vesely, BBC Türkçe'nin karşılaşmayla ilgili sorularını yanıtladı.

Abone ol

Euroleague'in en değerli oyuncusu Fenerbahçe Ülkerli Nemenja Bjelica, Real Madrid karşısında 11 sayı, 5 ribaund ve 4 top kaybıyla mücadele etmişti.

Fenerbahçe Ülker, Final Four'da üçüncülük maçında bugün TSİ 18.00'de CSKA Moskova ile karşı karşıya gelecek. Maç öncesi BBC Türkçe'ye konuşan Nemanja Bjelica ve Jan Vesely, turnuvayı galibiyetle bitirmek istediklerini söyledi.

CSKA maçı öncesi son antrenmanın ardından görüştüğümüz Bjelica, üçüncülük maçı oynamanın zorluğuna dikkat çekti.

Bjelica, "Bu akşam sadece bizim için değil, CSKA için de zor bir maç olacak. İki takım da final oynamayı hayal ediyordu. Ancak Final Four'u galibiyetle bitirmek istiyoruz. Bizim için Türkiye Ligi de çok önemli. Önümüzde zor bir eşleşme var. Bir yandan Galatasaray maçını düşünüyoruz" dedi.

Fenerbahçe Ülker forveti Jan Vesely: Kimse üçüncülük maçı oynamak istemez.

Fenerbahçe Ülker'in Çek oyuncusu Jan Vesely de üçüncülük maçına konsantre olmanın zorluğundan bahsetti.

"Kimse üçüncülük maçı oynamak istemez" diyen Vesely, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu maça motive olmak çok zor olacak. Ama sonuçta bizim için Euroleague'in son maçı ve bu ligi galibiyetle kapatmak istiyoruz."

Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların antrenmanda moralsiz oldukları gözlendi.

Itoudis: Bu maç oynanmamalıydı

CSKA Moskova'Nın Yunan koçu Dimitrios Itoudis, geçtiğimiz sezon TBL takımlarından Banvit'i çalıştırıyordu.

CSKA Moskova koçu Dimitris Itoudis de, Fenerbahçe Ülker maçı öncesi BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

Dimitris Itoudis esasında bu tip turnuvalarda üçüncülük maçının oynanmaması gerektiğini, birçok meslektaşının da aynı şeyi düşündüğünü söyledi.

Itoudis örneğin Amerikan Kolej Basketbol Ligi'nde (NCAA) Final Four'da üçüncülük maçının oynanmadığını hatırlattı.

Yunan koç, "Yine de, bu maçı oynamamız istendiğine göre, hazır ve konsantre olmak, en iyisini yapmak zorundayız" dedi.

Kirilenko: Kariyerimle ilgili kararı yazın vereceğim

Kariyerinde NBA tecrübesi de bulunan 34 yaşındaki Rus yıldız Kirilenko, bu sezon Euroleague'de 8.9 sayı, 5.2 ribaund ortalamaları yakaladı.

Sorularımızı yanıtlayan CSKA Moskova'nın yıldızı Andrei Kirilenko ise Fenerbahçe Ülker koçu Zeljko Obradovic'in takımını maça nasıl hazırlayacağını çok iyi bildiğini söyledi. Kirilenko iki takımın da Madrid'de fazla taraftarı olduğunu ve onlar için oynamaları gerektiğini belirtti.

Sezon sonu basketbolu bırakacağı konuşulan Kirilenko, "Bu konudaki kararımı yazın vereceğim. Final Four'da alacağımız sonuç kararımı etkilemeyecek" dedi.

CSKA'nın Fransız yıldızı Nando De Colo da, "Bu maça hazır olmak zorundayız çünkü sezon bitmedi. Kötü bir yenilgi aldık. Ancak çalışmayı sürdürmemiz lazım. Artık VTB'yi (Çoğu Rus takımlarından oluşan uluslararası lig) düşüneceğiz zira şimdi bizim için en önemli hedef bu ligi kazanmak" diye konuştu.

Teodosic'in durumu belirsiz

Sırp oyun kurucu Teodosic, Olimpiakos karşısında 9'da 5 üçlük, 20 sayı ve 4 asistle mücadele etmiş, ancak performansı galibiyete yetmemişti.

CSKA Moskova'da baldırındaki sakatlığı süren Sırp guard Milos Teodosic'in Fenerbahçe Ülker karşısında forma giymesi şüpheli.

Final Four'da CSKA Moskova'yı 70-68 yenen Olimpiakos'la, Fenerbahçe Ülker'i 96-87 mağlup eden Real Madrid finale yükselmişti.

Fenerbahçe Ülker ile CSKA Moskova arasındaki üçüncülük maçının ardından TSİ 21.00'de ev sahibi Real Madrid ile Olimpiakos Final Four'un finalinde karşı karşıya gelecek.

Bugüne dek Real Madrid 8, Olimpiakos ise 3 kez Avrupa şampiyonu olmuştu.