BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş'tan bomba iddia: AK Parti hile için 3500 kişilik...

HDP lideri Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin HDP'yi baraj altında bırakmak için, sandıkta hile yapmayı hedefleyen 3500 kişilik bir ekip kurduğunu açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, HDP'nin Urfa mitingine dair çarpıcı notlar paylaştığı yazısında Selahattin Demirtaş'ın kritik bir iddiasını köşesine taşıdı. Doğan, Demirtaş'ın AK Parti'nin 3500 kişilik bir hile ekibi kurduğunu iddia ettiğini aktardı.

Hükümetin HDP'yi baraj altında bırakmak için her şeyi göze aldığını savunan Demirtaş bu amaçla sandıkta hile yapmayı hedefleyen 3500 kişilik bir ekip kurulduğunu açıkladı. 

"YAKINDA TV'LERDE AÇIKLAYACAĞIM"

İşte Yalçın Doğan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

"AKP'nin 3.500 kişilik ekip kurduğunu haberini aldım, sandıkta hile için. Bizi baraj altında tutmak için, sandıkta hileye başvurabilirler. Herkes kaygılı, oyum çalınacak diye".

Ekip konusu ne kadar doğru diye sorduğumda:

"Yakında TV'lerde açıklayacağım".

Ekliyor: "Oysa, HDP'nin baraj altı kalması demokrasinin kaybı olur. Ben onların yerinde olsam, HDP'yi Meclis'e taşımak için elimden geleni yaparım. Türkiyeleşmiş bir HDP'nin elinden tut, saldıracağına, Meclis'e getirmeye çalış ama AKP sadece bize saldırıyor". Saldırıyor sözcüğünün fiili karşılığı var. 

"AKP'NİN TEK HEDEFİ BİZİZ!"

Demirtaş: "Bizim örgütlerimize 60 yerde saldırı var. Davutoğlu sözde Başbakan, tek laf etmiyor, CHP ve MHP de bir şey söylemiyor. HDP baraj altı kalırsa, onların da hezimetidir".

Saldırılar ve baraj Demirtaş'ın öncelikleri arasında. "AKP kendi oylarını yükseltmek yerine, bizi baraj altında tutmaya çalışıyor, biz geçersek, en az altmış milletvekili kaybedecekler, biz daha çok AKP'den oy alıyoruz, bu Erdoğan'ı çıldırtıyor, tek hedef biziz"

HDP'YE ULAŞAN ANKETTE BOMBA SONUÇLAR!

Yalçın Doğan, HDP'nin elindeki son anketin sonuçlarını da köşesinde paylaştı. İşte Doğan'ın köşesinde yayınladığı o anket:

Önceki gün HDP'ye ulaşan bir anket var: AKP yüzde 44.1, CHP yüzde 27.7, MHP
yüzde 14.2, HDP yüzde 12.1. Buna göre, AKP 274-280 arasında milletvekili çıkarıyor.
HDP'nin barajı aşmasına rağmen.

YAZININ TAMAMI İÇİN