BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42

Faik Öztrak Kimdir?

Faik Öztrak, 26 Mart 1954'te Ankara'da doğdu. Baba adı A. Orhan, anne adı Ayten'dir. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Birmingham Üniversitesi'nde kalkınma finansmanı üzerine tamamladı. Devlet Planlama Teşkilatı'nda Uzman, Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanı, İktisadi Planlama Başkan Vekili, İktisadi Planlama Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan...

Faik Öztrak, 26 Mart 1954'te Ankara'da doğdu. Baba adı A. Orhan, anne adı Ayten'dir. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Birmingham Üniversitesi'nde kalkınma finansmanı üzerine tamamladı. Devlet Planlama Teşkilatı'nda Uzman, Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanı, İktisadi Planlama Başkan Vekili, İktisadi Planlama Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcılığı ve Hazine Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. 

Milliyet gazetesinde ekonomi politikaları üzerine köşe yazarlığı yaptı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde konuk öğretim üyesi olarak ders verdi. TUSİAD-Koç Üniversitesi Ekonomik Araştırma Forumu'nun direktörlüğünü yürüttü. Avrupa Politikaları Çalışma Merkezi (CEPS) için Türkiye'nin Avrupa Birliğine üyeliği üzerine yazdığı makaleleri yayınlandı. 23. Dönem'de Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu. İngilizce ve Fransızca bilen Öztrak, evli ve 1 çocuk babasıdır.