BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan TÜSİAD için ağır sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜSİAD “Bunlarda insaf yok. Sermayeleri 1’e 5 katladı şımarıklığı içinde bunları yapıyorlar” dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’ın kötüye gittiği yönündeki eleştirilerine sert çıktı. Erdoğan, TÜSİAD'a “Bunlarda insaf yok. Sermayeleri 1’e 5 katladı şımarıklığı içinde bunları yapıyorlar” sözleriyle yüklendi.

HADDİNİ BİLMİYOR, İNSAF YOK

Sakarya'daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’ın açıklamalarını bugün gazetede gördüğünü beliretrek şunları söyledi:

Seçime 31 parti katılıyor. Nasıl oluyor da diktatör oluyoruz. Eski Türkiye’nin neyi daha iyiydi Allah aşkına. 10 senede bir darbe olan bir Türkiye. 16 aylık hükümetlerle yönetildik. Çıkmış, bugün bir gazetede gördüm sanayici ve iş adamlarının toplandığı sivil toplum örgütünün yeni başkanı, al birini vur ötekine, şu andaki hükümetin attığı adımları bir geri gidiş olarak akla hayalete gelmeyecek şekilde yorumluyor.

Bunlar haddini bilmiyor. Bunlarda insaf yok. Sermayeleri 1’e 5 katladı şımarıklığı içinde bunları yapıyorlar. Bu tür STK’lar şunu bilmeli bu ülkenin huzuruna mutluluğunu değil birliğine beraberliğine dinamit atarsınız.

TÜSİAD BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Koç Üniversitesi - TÜSİAD Ekonomik Araştırmalar Forumu’nun organize ettiği 'Türkiye’de Enflasyon Dinamikleri : Fırsatlar ve Riskler' başlıklı konferansta konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Türkiye’de enflasyonun yükseldiğini, düşürülmesi yönündeki politikaların başarıya ulaşamadığını söyledi.

TÜSİAD Başkanı Cansen Symes, "Enflasyon bir süredir rekabet politikalarının, yatırım ortamı ve kalkınma başlıklarının oldukça önüne geçti. Nedeni gayet açık, Türkiye’de enflasyon yükseldi maalesef. Düşürülmesi yönündeki politikalar başarıya ulaşamadı. Enflasyon düzeyi geçtiğimiz dört yıl boyunca hedef enflasyonların sürekli üzerinde seyretti. Hepimiz şunu biliyoruz, iş dünyası açısından enflasyon düşük ve tahmin edilebilir olduğu sürece zararsız bir değişkendir. Artan veya tahmin edilmesi mümkün olmayan bir enflasyon dinamiği ise rekabet gücünü sınırlar, daha yüksek bir enflasyon oranına neden olur. Ayrıca tüm diğer değişkenlerin tahminini de anlamsızlaştırır. Sonuç olarak ülkenin ekonomik itibarını bozar. Uzunca bir süredir enflasyon iktisadi politikanın, rekabet politikalarının, büyümenin bir unsuru, bir engeli olmaktan çıkmıştı. Bugünkü enflasyon dinamiği ise yeniden büyümenin, rekabet gücünün potansiyel bir engeli olarak karşımızda duruyor. Üzülerek söylemeliyim ki bu potansiyel riski bizi oldukça tedirgin ediyor" diye konuştu.