BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,39
HABER /  SEÇİM

Üç partinin ittifakında sürpriz gelişme

Saadet Partisi, BBP ve Milad Partisi arasındak seçim ittifakında sürpriz gelişme. İttifakın aday listesinde İdris Naim Şahin yok.

Abone ol

Saadet Partisi, 7 Haziran 2015 genel seçimleri için hazırladığı aday listesini açıkladı. Milad Partisi Genel Başkanı İdris Naim Şahin, Saadet Partisi'nin açıkladığı aday listesinde yer almadı.

Saadet Partisi'nin bugün açıkladığı milli ittifak aday listesinde ilginç gelişmeler yaşandı. 7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimleri için SP ile BBP’nin oluşturduğu Milli İttifak’a MİLAD Partisi de son dakikada katılmıştı.

İDRİS NAİM ŞAHİN LİSTEDE YOK

Listeler açıklandığı sürpriz ortaya çıktı. İzmir aday listesine bakanlar o ismi bulamadı. MİLAD Partisi Eş Başkanı İdris Naim Şahin’in İzmir 1. Bölge’den birinci sıra adayı olacağı bekleniyordu. Şahin, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret etmiş ardından da ittifaka Milad Partisi'nin dahil olduğu haberleri çıkmıştı.

HAŞİM KILIÇ DA YOK

Bir sürpriz de Haşim Kılıç da yaşandı. İttifakın teklif götürdüğü flaş isimlerden biri de Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç oldu. BBP lideri Mustafa Destici ile SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın bu isim üzerinde uzlaşmıştı. Kılıç'ın adının listede olmaması, son dönemin en çok konuşulan isminin yanıtın olumsuz olduğu yorumlarına yol açtı.

milad-partisi,-idris-naim-şahin.jpg

SAADET PARTİSİ ADAY LİSTESİ 2015