BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,48
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan olay AK Parti Genelkurmay iddiası

Ağrı'daki PKK saldırıyla ilgili konuşan Selahattin Demirtaş, "Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur" dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ağrı’daki çatışma sorusuna, "Her iki taraf da orada ne yaşandığıyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapmalı" yanıtını verdi. Selahattin Demirtaş TSK'yı AK Parti'nin ordusu olmakla suçladı.

AĞRI'DA ÇATIŞMA SÜRÜYOR

Ağrı'nın Diyadin ilçesinin Yukarı Tütek Köyünde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın halen devam ettiği bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi.

Selahattin Demirtaş, Vişnelik'teki ODTÜ Mezunları Derneği'ndeki söyleşi öncesi açıklamalarda bulundu: Detaylı bilgi alamadık. Tabii ki üzücü ve kaygı verici bir gelişme. Tam olarak nasıl gerçekleşmiş, iyi araştırılması soruşturulması lazım. Nihayetinde barış süreci diye bir süreci hep birlikte sahipleniyorsak silahlar sussun diye, kimse ölmesin, öldürülmesin, yaralanmasın diyedir. Bence herkesin buna dikkat etmesi lazım. ‘Her iki tarafın da orada ne yaşandığıyla ilgili tatmin edici bir açıklama yapması gerekmektedir.

GENELKURMAY AK PARTİ'YE ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇSE İYİ OLUR

Genelkurmay Başkanlığı'nın 'Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve Bahar Şenliği olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü'nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması' şeklindeki açıklama için Demirtaş, "Genelkurmay AKP'ye çalışmaktan vazgeçse iyi olur. Bu ülkenin ordusudur. Bir partinin ordusu değil. Kendileri de seçime giren bir parti değiller. Bu tür seçime endeksli açıklamalar veya adaylıklarla ilgili spekülasyon yapacak açıklamalar yapmasalar iyi olur" dedi.