BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.423,02
HABER /  SEÇİM

CHP Mersin adayı kalp krizi geçirdi parti karıştı!

CHP Mersin kontenjan adayı Mustafa Baysan kalp krizi geçirince, listeye giremeyen 420 aday adayı heyecanlandı.

Abone ol

CHP Mersin kontenjan adayı Mustafa Baysan, kalp krizi geçirdi. CHP milletvekili adayları listelerine giremeyen 420 aday adayı umutlandı. CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Baysan'ın kalp spazmı nedeniyle tedavi altına alındığını söyledi.

Genel Merkez'in kontenjan adayı olarak belirlediği Baysan'ın adaylıktan çekildiğini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve partiye ilettiğini belirten Özyiğit, "Sayın Baysan, doktorunun tavsiyesi üzerine adaylıktan çekildi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yerine yeni bir atama yapılacak, biz de bu konuyla ilgili Genel Merkezimize görüşlerimizi ileteceğiz" diye açıklama yaptı.

TEK SIRA KONTENJAN

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, CHP yönetimi eğilim yoklaması ile adaylarını belirlediği Mersin'de 1. ve 4. sıraları kontenjan adaylarına ayırmıştı. Eğilim yoklaması sonrası Mersin'de tek kontenjan kullanılmasına karar verildi. 1. sıra kontenjanı iptal edildi.

KILIÇDAROĞLU 'BİR KİŞİLİK BOŞLUK' İÇİN KARAR VERECEK

CHP Mersin kontenjan adayı Mustafa Baysan'ın kalp spazmı geçirip adaylıktan çekilmesiyle louşan bir adaylık boşluk, listeye giremeyen yaklaşık 420 aday adayı heyecanlandırdı. 

İŞTE O KONTENJAN SIRAYA GİRECEĞİ KONUŞULAN İSİMLER

CHP'de yaklaşık 200 kontenjan adayı kent belirtmeden başvuru yapmıştı. Mersin'deki bir kişilik kontenjan için İstanbul milletvekili Umut Oran, Ali Özgündüz, İzmir Milletvekili Rıza Türmen gibi çok sayıda aday adayının ismi geçiyor. Mersin İl Başkanlığı'nın kentten bir aday gösterilmesi talebinin olduğu dile getiriliyor.

KULİSLERDE 'KADIN ADAY' SÖYLENTİSİ

Parti kulislerinde CHP liderinin seçilebilecek sırada kadın aday bulunmayan Mersin'e kontenjandan bir kadın aday gösterebileceği de dile getiriliyor. CHP'nin, kontenjan adayının ismini bugün YSK'ya bildirmesi gerekiyor.

chp-logo.20150411113836.jpg 

"MİLLETÇE ALKIŞLIYORUZ" MİTİNGİ

CHP bugün Kartal'da düzenleyeceği 'Milletçe Alkışlıyoruz' temalı miting ile seçim startını veriyor.