BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.422,48
HABER /  GÜNCEL

Ağrı'da PKK'lılar etkisiz hale getirildi

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ağrı'da güvenlik güçlerine ateş açan PKK'lı teröristerin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Abone ol

Erzurum’da milletvekili adayları ile birlikte Ak Parti İl Başkanlığı'ndaki tanıtım toplantısına katılan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ağrı’nın Diyadin İlçesi'nde PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 askerin yaralanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bilindiği üzere AĞRI'nın Diyadin İlçesi'nin Yukarı Tütek Köyünde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK'lı teröristler tarafından ateş açılmıştı. Çatışmada 4 asker yaralanmıştı.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki terör saldırısına ilişkin, "Ağrı'nın Diyadin ilçesinde çıkan silahlı çatışma sonucu biri üsteğmen olmak üzere 3 uzman çavuş toplam 4 jandarmamız yaralanmıştır. Onlara acil şifalar diliyorum. Tabii bu saldırıyı düzenleyen teröristler de etkisiz hale getirilmiş" dedi.

PKK AĞRI'DA ASKERE ATEŞ AÇTI

AK Parti Erzurum İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan eski İçişleri Bakanı Ala, bugün Ağrı'dan üzücü bir haber aldıklarını belirtti.

"Ağrı'nın Diyadin ilçesinde çıkan silahlı çatışma sonucu biri üsteğmen olmak üzere 3 uzman çavuş toplam 4 jandarmamız yaralanmıştır. Onlara acil şifalar diliyorum. Tabii bu saldırıyı düzenleyen teröristler de etkisiz hale getirilmiş" diyen Ala, yaralı askerlerin kısa sürede sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

ERDOĞAN'DAN PKK AÇIKLAMASI

7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerine değinen Ala, şunları kaydetti:

"Sandık deyip geçmemek lazım. Orayı gözümüz gibi korumak lazım. Onun için bugün köylere inip, işte bu çatışma da ondan dolayı çıkmış. İnsanların iradesini ipotek altına almaya çalışan ve bunu silahla yapan terör örgütü, o da bilmeli ki sandığa yapılan her saldırı, millet iradesine yapılmış saldırıdır. Devletin, milletin görevi, işi de bunu garanti altına almak, koruma altına almaktır. Buraya dokundurmamaktır."

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Ala, kayıt dışı müdahalelerle, çeşitli engellerle millet iradesinin zapturapt altına alınacağını hesap edenlerin her zaman yanıldığını bildirerek, "Çünkü onun önünde duracak bir güç yoktur. O bakımdan hazır sandık geliyor. Kim ne söyleyecekse hür iradesiyle hangi tercihte bulunacaksa hür iradesiyle o sandıkta tercihini yapacak ve bu sandığa aday olarak gelenler, sandığı bir merci olarak tanıyanlar da bunu saygıyla selamlayacak ve gereğini yapacaktır. O bakımdan bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz. Derhal herkesin aklını başına alması çağrısında bulunuyorum" diye konuştu.

Seçimlerin, "insanlara zorla şu partiye oy vereceksiniz ya da bu partiye oy vermeyeceksiniz" baskısı kurmak olmadığının altını çizerek, insanların hür iradeyle seçeneklerini seçime yansıtmaları gerektiğini ifade etti.

Ala, Türkiye'nin geldiği noktada, bundan geri adım atmayacağını ve geriye doğru sendelemeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sadece bunu düşünenler kendilerine zarar vermiş olurlar. O bakımdan diyorum ki biz Türkiye olarak önümüze çok büyük, önemli hedefler koyduk. Bu hedeflerin tamamının geçeceği, uğrayacağı yer sandıktır. Milletin arkasında durmadığı hiçbir projenin gerçekleşme imkanı ve ihtimali yoktur. Milletin iradesine saygı duymayan hiçbir organizasyonun, ister siyasi organizasyon, ister terörist organizasyon, ister başka türlü organizasyon olsun örgütlerin, şuyun buyun, adına ne derseniz deyin geleceği ve elde edeceği bir şey de yoktur. Bu bakımdan büyük geçmiş olsun diyorum."