BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dünya Kupası futbola ilgiyi patlattı

Büyükşehir Belediyesi’nin “Yaz Spor Okulları”nda, kelimenin tam anlamıyla “futbol heyecanı” yaşanıyor.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl farklı yaş gruplarından çocukları bir araya getirdiği “Yaz Spor Okulları”nda, kelimenin tam anlamıyla “futbol heyecanı” yaşanıyor.

Dünya Kupası’nın da etkisiyle sadece son 10 gün içinde 2720 öğrencinin kayıt yaptırdığı Büyükşehir Belediyesi Futbol Okulu’nda toplam öğrenci sayısı 4100’e ulaştı. Büyükşehir yetkilileri, futbol dersi almak isteyen öğrenci sayısının 10 bini bulabileceğini söyledi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin çocuğa spor yaptırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları’na halen futbolun yanı sıra voleybol, basketbol, taekwondo, masa tenisi, judo, aerobic, cimnastik, su cimnastiği, güreş, tenis, halk oyunları, satranç, hentbol ve masa tenisi ile 18 yaş ve üzerine pilates, judo ve kondisyon dersleri için kayıtlar sürüyor.

Ayrıca 7 – 16 yaş grubu ile yetişkinlere yönelik olarak halk oyunları kursları için kayıtlar da halen devam ediyor. Kursların ücretleri 5 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

Bedensel ve ruhsal gelişimde sporun önemli bir yeri olduğu görüşünden hareketle başlatılan ve her yıl biraz daha büyüyen proje, yaz boyunca çocuklara, alanında uzman antrenörler eşliğinde, modern tesislerde ve sağlıklı koşullarda spor yapma olanağı sağlıyor.

Kayıtları devam eden kurslarla ilgili bilgi almak ve çocuklarını kayıt ettirmek isteyen velilerin Celal Atik Spor Salonu, Evka-4 Spor Salonu ve Buca Hasanağa Bahçesi Spor Salonu’nu arayarak bilgi alabilecekleri duyuruldu.