BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'ın Öcalan talebi!

BDP'li Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan için hükümete seslendi

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti çalışmaları kapsamında Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaptığı açıklamada terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'la ilgili taleplerde bulundu.

Selahattin Demirtaş, “AK Parti hükümetinin Şırnak ve ilçelerine özel bir yaklaşımı var. Daha önce seçimden birkaç ay önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bu bölgeye ziyaret yaptıktan sonra ‘bizim Hakkari ve Şırnak ile ilgili özel planlamalarımız var. Zamanla bunları hayata geçireceğiz’ demişti. Bu özel politikalarının programlarının ne olduğunu biz aşağı yukarı tahmin ediyorduk. Ama bugün geldiğimiz noktada çok daha iyi anlaşılmıştır." dedi.

"HALKIN EVLATLARINI, CENAZELERİNİ..."

Özellikle Şırnak’tan neredeyse seçilmiş hiç bir temsilcinin bırakılmadığını söyleyen Demirtaş sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: "Tamamına yönelik bir tutuklama operasyonu seçilmiş arkadaşlara yönelik siyasi bir soykırım ama aynı zamanda kesintisiz bir şekilde askeri operasyonlar kar kış demeden sürekli olarak bir teyakkuz halinde burada halkın evlatlarını, cenazelerini halka teslim ederek bir politika ortaya koydular."

"ÖCALAN TECRİTİ BİTMELİ"

BDP Genel Başkanı Demirtaş, “Sayın Öcalan’a dönük aylardır sürdürülen hukuksuz tecriti asla kabul etmediğimizi her fırsatta ifade ettik. Sizler de nasıl bir iradeyle tecrite karşı durduğunuzu bugüne kadar tepkileriniz ile ortaya koydunuz. Buradan bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum. Daha düne kadar heyetlerinizi göndererek görüşme yaptınız. Protokolleri imza aşamasına getirdiniz. Daha düne kadar Kürt sorununun ve barış meselesinin çözümünde muhatap aldığınız kişiye karşı bugün böylesine bir saygısızlığı biz kabul etmiyoruz. AK Parti hükümetinden bu konuda açıklama bekliyoruz. Düne kadar görüştüğünüz ciddiye aldığınız bir siyasi muhatapla bugün tekrar görüşmemenizin nedeni nedir? Hükümet bunu açıklamak zorundadır ve bu tecriti hem derhal bitirmek, sağlığı özgürlüğü ile ilgili tedbirleri almak hükümetin görevidir, sorumluluğudur.” şeklinde konuştu.