BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.394,23
HABER /  GÜNCEL

MİT öğrenci yetiştirecek!

MİT, bu sefer de çocukların istihbarat faaliyetlerine yakınlaşmasını sağlayan bir içeriğe imza attı.

Abone ol

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 12 yıl aradan sonra kapılarını basına açmasının ardından bir yeniliğe daha imza attı.

İnternet sitesindeki ‘çocuk sayfası’ndan çocuklara kendini tanıtan MİT, istihbarat hakkında bilgiler verirken, bu alana yönelik oyunlar oynamasına da imkan tanıyor. Oyun bölümünün tanıtımında MİT, istihbaratın sadece görünürde yaşananların bilgisi olmadığını, özel araştırmalarla ortaya çıkarılan durum ve olayların bilgisi olduğunu çocuklara öğretiyor. 2 oyunun yer aldığı sayfada, en dikkat çekeni ise adaya düşen Ahmet karakterinin hayatta kalmasına ve adadan kurtulmasına sorulan sorulara belirli süre içinde verilen cevaplarla yardımcı olunuyor.

"ÇOCUKLAR DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR"

MİT’in çocuk sayfasında interaktif karşılamada da MİT, devlet ve istihbarat gibi temel kavramların tanımı yapılıyor. “Merhaba sevgili çocuklar milli istihbarat teşkilatı çocuk sayfasına hoş geldiniz” sesi ve görüntüsüyle bir bayanın canlı anlatımıyla yapılan sunumda MİT’in çalışma esasları hakkında da bilgiler yer alıyor.

Sayfada devletin vatandaşlarının yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetler sunması, onları içeriden ve dışarıdan gelecek tehlikelerden koruması gerektiğinin vurgulandığı tanıtımda, istihbarat ise şöyle tanımlanıyor: “Sevgili çocuklar, devletler kendilerini korumak için ülkelerinde ve diğer ülkelerde neler olup bittiği hakkında sürekli bilgi toplar. Üstelik bu bilgi, sadece görünürde yaşananların değil, aynı zamanda özel araştırmalarla ortaya çıkan durum ve olayların bilgisidir. Devletler, ileride yaşanabilecek sorunları, tehditleri, tehlikeleri önceden tahmin edebilir ve gerekli önlemleri alabilir. Böylece, tüm vatandaşlar güvenli ve huzurlu bir ülkede yaşarlar. MİT, sizlerin güven içinde yaşamanız için çalışır. MİT, öncelikle ülkemizin ihtiyacı olan istihbarat konularını belirler. Sonra bu istihbaratın nasıl toplanacağına, hangi araçlar ve teknolojiyi kullanılacağına karar verir, planlama yapar. Bu planlara uygun bilgi ve belgeleri toplar. Toplanan belgeleri, önce sınıflandırır, değerlendirir, sonra analiz ede. Rapor haline getirir, istihbaratı hızla ve zamanında ilgili kuruma iletir. Kurumlar, bu raporları değerlendirirken bir yandan da gelişmeler karşısında yeni istihbarat ihtiyaçlarını saptar. Milli istihbarat teşkilatı bu çalışmaları sürekli dönen bir çark gibi kesintisiz sürdürür. Başarılı olmak için çalışanlarını her konuda eğitir ve çağımızın tüm teknolojilerini en iyi şekilde kullanır.”

Tanıtımın sonunda ise çocuklara hitaben ülkenin ve teşkilatın çocukların sevgisine ve desteğine ihtiyaç duyduğu vurgusu yapılıyor.