BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Adaylık yarışında avantaj Romney'de

Cumhuriyetçi Parti adaylık yarışında Iowa önseçimlerini kazanan Mitt Romney, New Hampshire seçimleri öncesinde adaylar arasında yapılan tartışmanın galibi olarak değerlendirildi.

Abone ol

ABD'de süren Cumhuriyetçi Parti önseçimlerinde önde giden Mitt Romney pozisyonunu New Hampshire'da yapılan adaylar arasında tartışma sonrasında da korudu.

Yorumcular, eski Massachusetts valisi Romney'in Başkan Obama'ya yönelik eleştirisini sürdürürken diğer adayların birbirlerini yıprattıkları görüşünde birleştiler.

Mitt Romney geçen hafta Iowa'da yapılan önseçimleri çok az farkla da olsa kazanmıştı.

Iowa ön seçimde Mitt Romney ile en yakın rakibi Rick Santorum arasında, 120 bini aşkın oy pusulasın atıldığı sandıklardan sadece 8 oy fark çıktı. Her iki aday da yüzde 25 destek kazandı.

Romney Salı günü New Hampshire'da yapılacak seçimler öncesinde yapılan kamuoyu yoklamalarında önde görülüyor.

Kasım ayında yapılacak genel seçimlerde Barrack Obama karşısında Cumhuriyetçi Parti'yi temsil etmeye aday altı isim bulunuyor.

Bu altı isim arasındaki yarış ABD'nin tüm eyaletlerinde yapılacak parti içi ön seçimler sonucunda Ağustos ayında belirlenmiş olacak.

Son haftalarda popülerliğinin hızla arttığı gözlenen Rick Santorum’a yakın zaman içinde medya patronu Rupert Murdoch'tan destek açıklaması gelmişti.

Rupert Murdoch, ABD için büyük bir vizyona sahip tek adayın Rick Santorum olduğunu açıkladı.

Toplumsal konularda muhafazakârlığıyla tanınan Rick Santorum, kürtajın tecavüz olaylarında dahi yasaklanmasını savunuyor ve eşcinsel evliliklerine karşı çıkıyor.