BIST 10.257
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.420,69
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK'te değişim sinyali

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK Kanunu'nda yeniden değişiklik mesajı verdi.

Abone ol

YÖK'ün yasal dayanaklarını yenilemek durumunda olduklarını belirten Çetinsaya, ''Bu çerçevede akademik ve toplumsal talepleri dikkate alan, çağdaş ölçütlere uygun yeni bir Yükseköğretim Kanunu yasalaşmak üzere kamuoyunun ve TBMM'nin gündemine getirmeyi bir borç olarak görüyorum'' dedi.

Çetinsaya, YÖK'ün meşruiyetini bürokratik gücünden değil, üniversitelerin gücünden alacağını söyledi. ''Yükseköğretim sistemimizin hem reforma hem de rehabilitasyona ihtiyacı var'' diyen Çetinsaya, bu konuda toplumsal bir mutabakatın olduğunun açık olduğunu ifade etti.

Üniversitelerin de gayretleriyle önümüzdeki dönemde yükseköğretim alanını daha renkli, daha etkin ve daha kaliteli hale getirecekleri kanaatini taşıdığını vurgulayan Çetinsaya, ''YÖK, üniversiteler üzerinde ideolojik kontrol sağlamak üzere olağanüstü bir dönemde kuruldu. Bize düşen YÖK'ü, normalleşen Türkiye'ye uyumlu hale getirmektir. YÖK, meşruiyetini bürokratik gücünden değil, üniversitelerin gücünden alacaktır'' diye konuştu.

'ZOR BİR GÖREV'

YÖK'ün yasal dayanaklarını yenilemek durumunda olduğunun da altını çizen Çetinsaya, ''Bu çerçevede akademik ve toplumsal talepleri dikkate alan, çağdaş ölçütlere uygun yeni bir Yükseköğretim Kanunu yasalaşmak üzere kamuoyunun ve TBMM'nin gündemine getirmeyi bir borç olarak görüyorum. YÖK'ü cezalandıran, kontrol eden bir kurum olmaktan çıkarıp, teşvik ederek toplam kalitenin artırılmasına hizmet eden, üniversitelerin faaliyetlerini kolaylaştıran ve aralarındaki koordinasyonu artıran bir kurum haline getirmek arzusundayım'' dedi.