BIST 9.798
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.458,81
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Erdoğan'ın Davutoğlu görüşmesi öncesinde vereceği mesaj merak ediliyordu. Muhtarlarla buluşan Erdoğan sadece ''başbakan, cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır" demekle yetindi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 25. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Pelikan dosyasıyla başlayan sarsıntı ve Davutoğlu'nun hodri meydan resti sonrası Erdoğan'ın tavrı merak ediliyordu.

Erdoğan'ın açıklamasında "Makamlar, insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar, belediye başkanı da olsanız milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır." mesajı vermesi dikkat çekti. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Muhtarlarımızla her buluşmamız hasret giderdiğimiz günler oluyor. Memleket meselelerini birlikte görüşüyoruz. Genelde sizlerle bir araya gelmemiz birilerini de rahatsız edebiliyor. Bizim için bu buluşmalar çok değerlidir. Bugüne kadar Allah'ın rızasını ve milletimizin gönlünü kazanmak dışında başka da bir beklentimiz olmadı.

ÖNEMLİ OLAN HEDEFLERİ UNUTMAMAKTIR

"Makamlar, insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar, belediye başkanı da olsanız milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır."  Kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için atmalıdır. Mahallesinde ve köyünde yaşayanın gönlünü kazanamamış muhtarla milletinin güvenini kazanamamış cumhurbaşkanının durumu da aynıdır her ikisi de hüsrana uğramıştır. Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi ve hedeflerinizin ne olduğunu unutmamanızdır. Türkiye'nin yarım asır önce sahip olması gereken uçak gemisinin inşaasına biz maalesef daha yeni başlayabildik. 

DIŞA BAĞIMLILIĞIMIZI YÜZDE 40'A DÜŞÜRDÜK

Biz başbakanlık görevimizi devraldığımızda savunma sanayiinde dışa bağımlılığımız yüzde 80 seviyesindeydi.Savunma sanayii sektörünü ve konuyla ilgili çalışmaları kişisel hi,mayem altına aldım. Bu konuda özel sektörümüzü ve ilgili kurumları harekete geçirdim. Bizim dışardan alacağımız paraya bunları istediğimiz kadar üreteceğimiz tesisleri yaptık. Kendi tasarımız olan Hürkuş uçağımız yakında seri üretime geçecek. Şuanda özel sektörmüz İHA üretiyor. Silahlı İHA'lar da üretiliyor ve üretilmeye devam edecek. Bu konuda o kadar çok gelişme var ki günlerce konuşsak bitiremeyiz. Şuan dıaşa bağımlılığımız yüzde 40 a kadar geriledi hedef bunu sıfıra indirmek.

KURDA SORMUŞLAR...

Türkiye kendi sorunlarını kendisi çözmelidir. Geçtiğimiz hafta Kutul Amere zaferinin yıl dönümüydü. Bu zaferin üzerinde durulması gereken pekçok yönü vardır. Osmanlı Ordusu Balkan hezimetinin ardından tekrar toparlanmıştır. Böyle olmasaydı Birinci Dünya Savaşında hiçbir başarı elde edemezdik. Kurda sormuşlar neden bıynun kalın diye kurtta kendi işimi kendim yaparım da ondan demiş.

Biz de kendi işimizi kendimiz yapma yoluna girdik. Biz tarihimziden ibret alıyor ve eksikliklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Ekonomimizde IMF reçetelerini bir kenara bıraktık. Şimdi onlar bizden para istiyor. Sonuç ortada... Birçok alanda diğer ülkelerle ortak hareket etmek gerektiğimizi de unutmuş değiliz. Özellikle müttefiklerimizle ilişkiliermizi üzgün tutuyoruz. Elde ettiğimiz her başarı bizi tarihe gömmek isteyenlere en büyük cevabımızdır. 

BİZİ TARİHE GÖMMEK İSTEYENLERE EN BÜYÜK CEVABIMIZ...

Elde ettiğimiz her başarı bizi tarihe gömmek isteyenlere en büyük cevabımızdır. Coğrafyamızdaki devlet varlığımız bin yılı buldu bizim en büyük eksiğimiz tarihi nesillere öğretememektir. Geçmişi bilmeyince karşımıza çıkan bazı meselelerde ne yapacağımızı bilemiyoruz. Terör örgütleri paralel ihanetler bunlardan biridir. Karşımızdaki terör örgütü sadece eli sikahlı mi,litanlardan oluşmuyor. Bu örgütleri yaşatan arkasındaki karanlık destektir. Paralel yapı bu millete ihanet ederek başka güçlerin maşasaı konumuna geçmiştir. Parlementoda sözde vekiller oalrak oturumları ne hale getirdiklerini izlediniz. Sıraların üzreinden nasıl atladıklarını gördünüz. Orada komisyon başkanı isteseydi oraya ne medyayı neden bu danışmanları sokardı. Bu millet bu tür görüntülere laik deği bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil.

AVRUPA'DAN ENDİŞE DUYUYORUM

Türkiye'yi demokrasi hak özgürlükler gibi sorguya çekenlerin en küçük bir olumsuzlukta bunları nasıl ihlal ettiğini gördük. İsveçte yaşananları gördünüz. Hani sizde hak ve özglük vardı? Halkın oyları ile gelen insanlara neden bu hak ihlalleri yaptınız. Ben Avrupa'da özgürlükleri kısıtlama noktasında yapılanlara endişe ile bakıyorum.

Son zamanlarda Kilis ilimize Suriye tarafından sürekli taciz atışları yapıyor. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Kilis'e yapılan her saldırıya misli ile karşılık verilmiş ve verilmeye devam edilecektir. Kilis halkına da sabırlarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Sabrınız karşılıksız kalmayacaktır. Her saldırıyı da karşılıksız bırakmadık karşılıksız bırakmadık. DAEŞ en büyük zaiyatı Kilis'e yaptığı saldırılarda vermişlerdir.

ÜÇ FİTNEDEN KURTULMAMIZ LAZIM

Anadolu toprakları ihaneti kabul etmez bu topraklarda ancak birliğe dayanışmaya dayananlar kök salabilir. Türkiye'yi inançlarından ve geçmişinde koparıp kişiliksiz bir ülke haline getirmeye çalıştılar ama istedikleri neticeyi elde edemediler. Şimdi bu yöntemlerin hepsinin karması yeni bir yöntemi ortaya attılar. Terörle canımızı yakmaya çalışıyorlar. Üç fitnedfen kurtulmamız lazım Birincisi ırkçılık diğeri terör sonuncusu ile mezhepçilik... Bizde mezhepçilik yok hepsinin ötesinde tek çatı var: İslamiyet. Bizim en büyük gururumuz budur.