BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  POLİTİKA

Ankara'da şok söylenti Ahmet Davutoğlu istifa mı ediyor?

ANKARA'da gözler Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saat 18.00'da Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine çevrildi. İddiaya göre bu görüşme istifa restleşmesine sahne olacak.

Abone ol

ANKARA Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün istifa edebileceği söylentisi ile kaynıyor. Gözler bugün saat 18.00'da Beştepe'de yapılacak olan kritik görüşmeye çevrildi.

Davutoğlu dün 26 dakikalık en kısa grup konuşmasında "nefsini ayaklar altına alıp her makamı elinin tersiyle itebileceğini" söylemişti. 

Başbakan Davutoğlu'nun il ve ilçe başkanı atama yetkisinin elinden alındığı MYK toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüzyüze geliyor. Ankara'yı karıştıran söylenti de işte bu görüşmeye dair. Kulislerde Ahmet Davutoğlu'nun istifasını verebileceği konuşuluyor.

DAVUTOĞLU İSTİFA MI EDİYOR?

İddiaların kaynağı ise Ahmet Davutoğlu ile Erdoğan arasında geçtiği söylenen bir istifa restleşmesi. Erdoğan'ın 'temmuzda istifa etmesini' söylediği Ahmet Davutoğlu'nun "Hemen istifa ederim' dediği öne sürülüyor.

SAAT 18.00'DA HERŞEY OLABİLİR

Ankara'da nefesler tutuldu gözler Saray'daki kritik randevuya çevrildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 18.00'da Beştepe'ye çıkıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Görüşme haftalık olağan randevu olarak görünüyor. Ancak kulisler bunun 'olağan' geçmeyecek bir görüşme olduğunu haber veriyor. Erdoğan ve Davutoğlu görüşmesinden 'istifa' çıkabileceği beklentisi de hayli yüksek. Görünen o ki Ankara bugün sıcak gelişmeler gebe...