BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin mülteciler için gösterdiği tavrı eleştirdi. Erdoğan, Türkiye'ye yardım sözü veren AB için: ''Şuanda Başbakan Davutoğlu orada, umarım parayı alıp döner'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, "Hak-İş Dünya Kadınlar Günü" etkinliği kapsamında katıldığı toplantıda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Suriyeli sığınmacılar için AB'ye sitemde bulundu. Türkiye'ye yardım sözü veren A'nin hala sözünü tutmadığını söyleyen Erdoğan; ''Biz sığınmacılara bugüne kadar 10 milyar dolar harcadık. Avrupa Birliği mülteciler için destek verecek ama hala vermediler. Şuanda Başbakan Davutoğlu orada, umarım parayı alıp döner'' dedi. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

SİZLER BUNUN İSPATISINIZ

Sizler kadınların sadece cinsiyeti kullanılmadan istismar edilmeden, kendi hak etttiği değerlerle hak ettiğini alabileceğinin ispatısınız. Sizlerin kadının cinsiyetinden önce insan sıfatıyla sahip olduğu haklar konusunda vermiş olduğunuz mücadeleyi saygıyla selamlıyorum. Bizim inancımızda, kültürümüzde kişiler cinsiyetleriyle değil insan sıfatıyla muhatap alınır.

KUR'AN BİR SUREYİ KADINLARA AYIRDI

Çünkü bizde insan eşref-i malukattır. Yani yaradılmışların en şereflisidir. Kadına insan sıfatıyla yaklaşılan bir yerde onu korumak için başka hiçbir şeye ihtiyaç yoktur. Asıl olan kadının insan sıfatıyla kabul edilmesidir. İşte Kur-an'ı Kerim, bir sureyi kadına ayırmıştır. Nisa suresi...İşte o zaman eşitliği değil, adaleti tartışmaya başladığımızı göreceğiz. Kadının olmadığı yerde insan da yoktur. Kadın olmak, eşiyle imtiyazlı olmak demektir ve kadın çocuk doğurduğu için cezalandırılmaz tam aksine mükafatlandırılır.

"ANNELERİN AYAKLARININ ALTI ÖPÜLÜR, BEN ÖPTÜM"

Kadının olmadığı yerde insan da yoktur. Kadın olmak, eşiyle imtiyazlı olmak demektir ve kadın çocuk doğurduğu için cezalandırılmaz tam aksine mükafatlandırılır. Bizim değerlerimizde cennet, babaların ayakları altında değil annelerin ayakları altındadır. O yüzden annelerin ayaklarının altı öpülür, ben öptüm siz de öpün. İnsanoğlu kadına hak ettiği değeri vermek mecburiyetindedir. Kadına haksızlık eden tüm insanlığa haksızlık etmiş olur.

"MEDENİYETİMİZDE EMEK KUTSALDIR"

Bizim medeniyetimizde ve tarihimizde emek kutsaldır. O yüzden çalışana hakkının alınteri kurumadan verilmesi emredilir. Nasıl dünyanın her yerinde zalimlere karşı mazlumların yanındaysak aynı şekilde adalaet arayan kadınların da yanındayız. Bugün ülkemizde örgütlenme Batı kültürüne dayansa da temelini inancımızdan almış bir sendikalaşmanın gerektiğine inanıyorum. Geçtiğimiz 14 yılda çalışanların, emekçilerin özellikle de kadınların haklarını gözeten birçok yeniliği gerçekleştirdik. Geçtiğimiz dönemde en büyük başarıyı kız çocuklarımızı okullaşma oranında yakaladığımızı düşünüyorum.

"KADINA İNSAN OLDUĞU İÇİN DEĞER VERDİK"

Siyasi hayatı boyunca kadınlrdan büyük destek görmüş birisi olarak kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer alamaları gerektiğine inanıyorum. Bu topraklara kirli ne kadar düşüncesi varsa toplatıp kadın diye sunanların en büyük düşmnı olduğuna inanıyorum.  Kadına insan olduğu için değer verdik, kılığına kıyafetine bakmadık. Bunların kadını özgürleştirmekten anladıkları kendi dünyalarına göre köle yapmaktır. 

"BAŞBAKAN DAVUTOĞLU ORADA, UMARIM PARAYI ALIP DÖNER"

Dünya beşten büyüktür BM Güvenlik Konseyi üzerine düşen görevi yapmıyor. 195 ülkje 5 ülkenin dudağı arasında sıkıştırılmış durumda. Biz sığınmacılara bugüne kadar 10 milyar dolar harcadık. Avrupa Birliği mülteciler için destek verecek ama hala vermediler. Şuanda Başbakan Davutoğlu orada, umarım parayı alıp döner. 

"PARLAMENTOYA GELEN SİLAHLA MÜCADELE DERSE GEREĞİNİ YAPARIZ"

Yürütülen terör operasyonları bölücü terör örgütü terör estirdiği sürece devam edecektir. Terör örgütünün yaptığı özgürlükçü bir mücadele değildr. Özgürlük insan öldürerek elde edilmez. Parlamentoya gelen de silahla mücadele derse gereğini yaparız. Eğer gerçekten insan hakları savunucularından söz edilebilseydi Suriye'de onlarca kadının çocuklarıyla beraber katledilmesine sessiz kalınmazdı.