BIST 9.898
DOLAR 32,59
EURO 35,04
ALTIN 2.458,38
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Cizre'ye asılan bayrak HDP'yi çıldırttı

Şırnak'ın Cizre ilçesinin teröristlerden tamamen temizlenmesi ve köprüye asılan Türk bayrakları HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'i rahatsız etti. Hezer bununla da yetinmedi hem operasyonları eleştirdi hem de Türk bayrağına hakaret etti.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesinde asılan bayraklar HDP'li Tuğba Hezer'i rahatsız etti. Van'daki Abdullah Öcalan protestosunda konuşan Hezer, asılan Türk bayraklarını "faşizmin bayrakları" olarak niteledi, o bayrakları hendeklere gömeceklerini iddia etti.

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinin 17'nci yıldönümünde Diyarbakır'da polise havai fişek ve taşla saldıran göstericilere, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale edildi. Van'daki gösterilerde de olaylar çıktı.

HDP'LİLER YİNE SOKAĞA İNDİ

Van'daki yürüyüşe HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Tuğba Hezer, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Hacıbekir Caddesi'ndeki Sebze Hali Kavşağı'nda toplanan grup Kürtçe 'Yaşasın Başkan Apo', 'Kürdistan faşizme mezar olacak' sloganları atarak İkinisan Kavşağı'na kadar yürüdükten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

HDP'Lİ VEKİLDEN SKANDAL SÖZLER

HDP Van Milletvekili Tuıba Hezer, zorlu ve direniş dolu günlerden geçtiklerini belirterek şöyle dedi:

"Cizre, Silopi, Sur, Şırnak, İdil'de yıllardır yüzünü hep karanlık ve kirli bir şekilde gösteren devlet iktidarlar değiştirip yine kirli güçle Kürdistan'da faşizmin bayrağını sallandırmak için topyekün saldırmaktadır. Bizler Kürdistan'da onların kirli ellerle açtıkları hendeklere faşizmin bayrağını gömüp özgürlük bayrağını asıp onurlu bir şekilde dalgalandıracağız. Bizler bu onurlu yolda sadece Kürt halkı için değil tüm halklar için bu yolu en görkemli bir şekilde yürüyeceğiz."