BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çevre eğitim aracı Iğdırda

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın seyyar eğitim aracı Iğdırlı vatandaşlara çevre konusunda eğitim verdi.

Abone ol

Iğdır'da Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı'nda konuşlanan çevre orman seyyar eğitim aracı hakkında bilgi veren Çevre ve Orman İl Müdürü Taner Tazegün, halkın çevre konularındaki bilgisini ve ilgisini artırmak için, 5 adet çevre orman seyyar eğitim aracı özel olarak hazırlandığını, bunlardan birinin çevre ve orman bilincini yükseltmek maksatlı eğitimler vermek üzere Iğdır'a geldiğini söyledi.

Tazegün; "Ziyaret kapsamında Iğdır'da da iki gün eğitici çalışmalar yapılacak. Projenin hedef kitlesi, öğretmenler, öğrenciler, yerel yönetim temsilcileri, meslek odaları ve küçük esnaflar olacaktır. Proje ile su kaynakları israfının önlenmesi, temiz bir çevre oluşturulmasına katkı sağlanması, vatandaşların bireysel tedbirler alabilmesi, ağaçlandırma çalışmalarına önem verilmesi, ormanların, doğal zenginliklerin, bitki örtüsünün ve hayvanların korunması amaçlanmaktadır" dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre orman seyyar eğitim aracında vatandaşlara ücretsiz çam fidanı dağıtılırken, aracı gezen Kurtuluş ve Ziya Gökalp ilköğretim okullarının öğrencilerine fidan verildi. Etkinlik boyunca eğitim aracını ziyaret eden vatandaşlara ve öğrencilere ücretsiz olarak fidan dağıtılacak, sunumlar ve tiyatro gösterileri sunulacak.