BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Robin Hood için eleştirmenler ne diyor?

Cannes Film Festivali'nin de açılış filmi olan ve bugün ülkemizde gösterime giren Robin Hood'la ilgili ağırlıklı görüş, filmin başarılı olduğu yönünde...

Abone ol

Mehmet Açar / HT MAGAZİN

Scott bugüne kadar yapılmış bütün uyarlamaları bir yana bırakıp farklı ve yeni yollara sapıyor. Daha cesaretli davranıp, “0 km” bir Robin Hood yaratıyor... Radikal bir kararla tarihsel çerçeveyi daha ileri alıyor. Eski Robin Hood filmlerinde İngiltere, Kral Richard’ı bekleyen ve özleyen bir ülkedir. Bu kez, ülke Richard’ın ölümünün ardından 1215 yılında imzalananmeşhurMagna Carta anlaşması öncesindeki çatışmalı dönemi yaşıyor.

Murat Erşahin / SİNEMAMUZİK.COM

Tematik ve biçimsel olarak üst düzey bir sinema örneği Robin Hood. Önemli bir yönetmenden izleyiciye sunulan 'klasik' bir armağan. Sinemanın büyüsüne denk düşen çok çalışılmış ve keyifli bir iş. Defalarca izlenecek tat ve kıvamda olan film, 70'lerin ünlü İngiliz kulübü 'Nottingham Forest'i, karakterden esinlenmiş bir diğer ünlü kahraman olan 'Ivanhoe'yu, Robin Hood'u daha çok sevdiren 'Milliyet Çocuk Dergisi'ni, eski 'Robin'ler Errol Flynn ve Douglas Fairbanks'i, 'çocukluğun soğuk gecelerini', çoktan yitirilen içi dolu anlamları hatırlatıyor insana.

Uğur Vardan / RADİKAL

Bence Ridley Scott'ın bu filmi yapmasının tek gerçek nedeni; Ridley Scott'ın yeni bir 'Gladyatör'e imza atma isteği... Film görsel açıdan neredeyse kusursuz. Baştaki savaş sahneleri güzel, sonlardaki ise çok çok güzel. Hele 'Normandiya çıkarması'nın adeta tarih öncesine taşınmış versiyonunda, 'Er Ryan'ı Kurtarmak'ın 26 dakikalık o soluksuz giriş sekansından parçalar bulabilirsiniz.

Kerem Akça / HABERTURK.COM

Robin Hood, filmografisinde başyapıtlar bulunduran Ridley Scott’ın kariyerindeki düşüş ivmesini tamamlayıp yere çakılmasını sağlamış. Öyle ki filmin alt türü olan swashbuckler aslında 30’larda aktifti ve günümüze değin çeşitli değişimler yaşadı. Ancak gelin görün ki proje bundan bihaber. Bu sebeple de günümüz izleyicisi, ‘demode’ bir sinema filmiyle yüzleşiyor. “Robin Hood”un 140 dakikalık süresi ise bu durumun vahimliğini arttırıyor.

Burak Göral / ARKAPENCERE.COM

Ridley Scott ve Russell Crowe'un amaçları daha önce görmediğimiz bir Robin Hood sunmak idiyse, bu görev başarıyla yerine getirilmiştir diyebiliriz film için.

Yeşim Tabak / SABAH

Scott'la daha önce de defalarca çalışan kurgucu Pietro Scalia, böylesi bir epik filmden bekleyebileceğiniz planların hiçbirini filme dahil etmeyi ihmal etmemiş. Suyun içinden kükreyerek çıkan Russell Crowe da, evet, orada. Ya da yaydan çıkan bir okun nasıl yolculuk edip nerelere gittiğini üç ayrı planda görmek istiyorsak, doğru adresteyiz

Louise Keller / URBAN CINEFILE

Bu film Robin Hood'un anlatılmayan öyküsünü anlatıyor bizlere. Nasıl bir efsane haline geldiğini fısıldıyor. Russell Crowe gerçekten de bu rol için harika bir seçim olduğunu ispatlamış. Ridley Scott'ın Robin Hood'u turnayı gözünden vuruyor.

Andrew L. Urban / SUN-HERALD

Robin Hood'u tarihi bir perspektife oturtmak, filme gerçek bir amaç vermiş. Bu elbette filmin ağır bir şekilde ilerlediğini göstermiyor. Film gerçek bir Hollywood prodüksiyonu ve macerası da yerinde. Ama bu kez hatırlanacak akılda kalacak bir macera bu.