BIST 10.228
DOLAR 32,22
EURO 34,66
ALTIN 2.394,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyamanın süne ile imtihanı

Adıyaman Tarım İl Müdürlüğü tarafından Adıyaman genelinde yürütülen süne ile mücadele 14 ekiple sürdürülüyor.

Abone ol

Adıyaman Tarım İl Müdürü Erdal Özer, 2010 yılı süne mücadelesini 14 ekiple başlatıldığını belirterek, çalışmaların önce kıymetlendirme sürveyi olarak, daha sonra ise yumurta parazit sürveylerinin yapıldığını kaydetti.

Erdal Özer, bu sürveylerde amaç nerelerin risk teşkil ettiği belirlemek olduğunu ifade ederek, "Riskli bölgelerde nimf sayımları başlamış olup, 12 Mayıs tarihinden itibaren bütün bölgelerde teknik ekiplerin tespit ettiği sahalarda ilaçlama kararları alınmakta ve köylerde ilan edilmektedir.

Ayrıca köyün belirli yerlerine köy sahasının ilaçlanacak veya ilaçlanmayacak sahalarını gösteren krokiler asılmaktadır. Değerli çiftçilerimizin bu uyarılar doğrultusunda en geç 3 gün içerisinde ilaçlanması gereken bölgede bulunan buğday tarlalarında ilaçlamalarını bitirmeleri gerekir. Bu ilaçlamalar yapılırken tekniğine uygun bir mücadele yöntemi uygulanmalıdır. İlaçlar reçete ile satın alınmalı ve reçete yazan teknik elemanların tavsiyelerine uygun olarak etiket bilgileri okunarak uygulanmalıdır." dedi.