BIST 10.337
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.460,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gürcistan heyeti Kayseri Şekerde

Bir takım incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Gürcistan heyeti Kayseri Şeker'i ziyaret etti.

Abone ol

Bir takım incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Gürcistan Parlamentosu Milletvekillerinden David Bezhuasvıli, GIG isimli ünlü enerji şirketinin CEO'su Zaza Sadunıshvili ve Tarım eski Bakanlarından Refaeddin Şahin, Kayseri Şeker Fabrikası'na gelerek burada bir dizi görüşmelerde bulundu.

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Matur'u makamında ziyaret eden David Bezhuasvıli, Zaza Sadunıshvili ve Refaeddin, Şahin Kayseri Şeker Fabrikası'nın işleyişi ve yatırımları hakkında bilgiler aldı. Kayseri Şeker Fabrikası'nın başarısının Avrupa'da ve Türkiye dışında birçok ülkede konuşulduğunu belirten Gürcü heyet, "Türkiye'de adından en çok söz ettiren şirketlerin başında Kayseri Şeker Fabrikası geliyor. Bizde anlatılan bu başarıyı yerinde görmek ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek amacıyla Kayseri'ye gelerek sizleri ziyaret etmeyi uygun gördük" şeklinde konuştu.

Genel Müdür Mustafa Matur ise, Kayseri Şeker Fabrikası'nın işleyişi ve genel yapısı hakkında misafirlere bilgiler vererek, "Kayseri Şeker Fabrikası'nın üreticisinin yanında olmayı kendine ilke edinen bir kuruluştur. Bu doğrultuda bizi başarıya götüren de budur. Biz onların yanında oluruz, onlarda bizlerin yanında. Bu bölgede üretim yapan tüm çiftçilerimizin, tarımın her alanında ne kadar başarılı olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi'ne geçen Gürcistan heyeti, burada Genel Müdür Yardımcısı Hasan Gökçe'den bir brifing aldı. Fabrikanın kapasitesi, üretim alanları ve mevcut işleyişi hakkında detaylı bilgiler sunan Hasan Gökçe daha sonra konuklara fabrikayı gezdirerek, konukların fabrika ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Şeker ve Mamulleri Entegre Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın da katıldığı ziyaret sırasında heyet, şirketin faaliyet alanları ve yatırımları hakkında Başkan Özışık'tan bilgiler aldı. Başkan Özışık, Gürcistan'dan Türkiye'ye gelerek özellikle Kayseri Şeker Fabrikası'nı ziyaret eden konuklara teşekkür ederek, "Bu ziyaretiniz ile bizleri onurlandığınız için hepinize sonsuz teşekkür ederim. Türkiye'ye ve üreticilerimize hizmet etmek için verdiğimiz mücadele hepinizin malumudur. Hepimiz bu vatanın evlatlarıyız ve bize düşen asıl görev Ulu Önder Atatürk'ün milletin efendileri olarak nitelendirdiği köylülerimize kusursuzca hizmet etmektir. Bu anlamda sorumluluğumuz da oldukça büyüktür. Ama bizler onların desteği ile her türlü zorluğu kolaylıkla aşmaktayız" şeklinde konuştu.

Gürcistan Parlamentosu Milletvekili David Bezhuasvıli ve GIG şirketi CEO'su Zaza Sadunıshvili, "Gördüğümüz bu ilgi ve bu devasa yatırımlar bizleri hayli büyüledi. Ülkemize Kayseri Şeker Fabrikası'nın ne kadar büyük bir şirket olduğunu anlatarak döneceğiz. Görülüyor ki bu şirket, çiftçisi için adeta bir kurtuluş sembolü olmuş. Birçok ülkede yaşanan tarım sorunları için bu tür şirketlerin örnek olması çok önemli. Sizleri Gürcistan'da yatırım yaparken görmek bizleri fazlasıyla onurlandıracaktır. Umarız yakın bir zamanda ticaretten, dostluğa kadar tüm ilişkilerimiz hızlı bir şekilde kuvvetlenir. Sizleri tanımaktan büyük onur duyduk" şeklinde konuştu.