BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.451,96
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İkiz erkek hemşireler şaşkına çeviriyor

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde görev yapan tek yumurta ikizi erkek hemşireler, hastaların ilgi odağı oldu.

Abone ol

12-18 Mayıs'ta kutlanan Hemşirelik Haftası dolayısıyla bol bol kutlama mesajı alan hemşireleri, hastalar birbirlerinden ayırt etmekte zorlanıyor.

23 yaşındaki Caner ve Cemal Uygun kardeşler, 3 yıldır sürdürdükleri mesleklerini severek yaptıklarını söyledi. İkiz olmaları nedeniyle dikkat çeken Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde görev yapan hemşireler, doğduklarından bu yana birbirlerinden hiç ayrılmadıklarını ifade ettiler.

Uygun kardeşler, memur olarak çalışan babaları sağlık sektöründe çalışmalarını istediği için bu mesleği tercih ettiklerini belirttiler.

HİÇ AYRILMADILAR, HEMŞİRE OLDULAR

Başka kardeşleri olmadığını belirten ikiz hemşirelerden Caner Uygun, şunları söyledi:

''Bugüne kadar hiç ayrılmadık. Ders notlarımız hep birbirine yakın oldu. Bu nedenle ve birbirimizden hiç ayrılmak istemediğimiz için aynı mesleği seçtik. Akdeniz Üniversitesinde eğitimimizi sürdürme kararı aldık. Puanımız da yetince birlikte okuduk. Şans eseri aynı hastanede birlikte çalışma fırsatı yakaladık.''

Kardeşinin Anestezi Yoğun Bakım 2 Ünitesinde kendisinin de Acil Serviste görev yaptığını belirten Cemal Uygun, zaman zaman hastaların şaşırdığını söyledi. Uygun, ''Caner gündüz nöbetçi ben de gececi olduğum zaman bizi sabah ve akşam gören hastalar şaşırıyor. 'Sen 24 saat mi çalışıyorsun' diyorlar. Durumu anlatınca da gülüyorlar. Bu da onlara moral oluyor'' dedi.