BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.454,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aydın Cumhurbaşkanı Gülü ağırlıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Aydın'ı ziyaretinde şehitlerle ilgili mesajlar verdi. Gül, belediye başkanını da ziyaret etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, her şehrin şehitleri ve gazileri bulunduğunu belirterek, ''Şehitlerine ve gazilerine sahip çıkmayan bir millet saygın değildir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Aydın Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile bir süre görüştü. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Gül, Aydın Bey Camisinde Cuma namazını kıldı. Daha sonra Aymendo Tesislerine geçen Cumhurbaşkanı Gül, burada sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, belediye başkanları ve şehit aileleriyle öğlen yemeği yedi.

Yemekte hazır bulunanlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Aydın'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Aydın'ın ''efeler diyarı'' diye bilinen en seçkin illerden biri olduğunu ifade etti. Her yeri birbirinden güzel Türkiye'de her ilin kendine has özellikleri bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Aydın'ın bunlardan biri olduğunu kaydetti. Gül, ''14 Mayıs'ta burada olmaktan mutluluk duyuyorum. Rahmetli Adnan Menderes'i de bir kez daha minnetle anıyoruz'' dedi.

Her şehrin gazi ve şehitleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

''Şehitlerine ve gazilerine sahip çıkmayan milletler saygın değildir. Ne mutlu ki Türk halkının tarihinden gelen böyle bir önemli özelliği var, şehitlerine gazilerine sahip çıkar, onları baş üstünde tutar. Aydın'ın da Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne şehitleri, gazileri var. Onları baş tacı ediyoruz. Onları en büyük değeri verdiğimizi hareketlerimizle göstermeliyiz.''

''EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ''

Mümkün olduğunca bütün illeri ziyaret ettiğini, yerinde görüp sorunlarını dinlediğini, Ankara'ya dönünce de gerekli talimatları verdiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, özellikle sivil toplum örgütleriyle iş adamlarını, gittiği her ilde teşvik ettiğini söyledi. Gül, ''Türkiye'nin kalkınması ve ilerlemesi iş adamlarının gayretleriyle olacak'' diye konuştu.

Aydın'da çok güzel yollar ve altyapı bulunduğunu, tüm Türkiye'ye hizmet etmiş değerli politikacıları yetiştirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Buraya gelmeden önce memnuniyetle öğrendim ki hızlı tren projesi burada tamamlanmak üzere. Zaten en eski demir yolu da bu bölgelerde. Aydın'da Adnan Menderes Üniversitesi, kurulduğu 1992'den bu yana eğitim faaliyetleriyle değer katıyor. Çok büyük iş adamları var bu kentte. Sadece tarım ürünleri değil, sanayi ürünlerinde de önemli ihracat yapan illerden biri'' dedi.

Bazı eksiklikler varsa, bunların tamamlanmasının herkesin görevi olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

''Sivil toplum kuruluşlarının önerilerini, toplumun dana iyiye gitmesi yönündeki görüşleri de dikkate alarak hem devlet, hem müteşebbisler el birliğiyle çalışacağız.

Gelmeden önce de brifinglerde söylemişlerdi. Aydın'da çok güzel bir manzara, işbirliği gördüm. Siyasiler, iş adamları, kentin önde gelenleri arasında güzel ve doğru bir işbirliği, diyalog var. Hangi şehirde böyle çalışma varsa, o ilin sorunları süratle çözülür.''

Yemekte ilköğretim öğrencisi 10 yaşındaki İrem Mutlu, Cumhurbaşkanı Gül'e bir tablo hediye etti. Gül, 100 yaşında olduğu belirtilen bir konukla da bir süre sohbet etti.