BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Yunanistan Meclisi de!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Meclis Başkanı Silikos Petsalnikos ile biraraya geldi.

Abone ol

Yunanistan'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Papendreu ile görüşmesinin ardından Yunanistan Parlamentosu’na geldi. Erdoğan ve Petsalnikos görüşme öncesinde kısa bir açıklama yaptılar.

Petsalnikos, Yunanistan’ın 2 bin 500 yıl önce doğan demokrasinin beşiği olduğunu belirterek, Erdoğan’ın ziyaretine çok önem verdiklerini kaydetti.

Petsalnikos, bu ziyaretin iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

"İnsanın ilk gördüğü komşusudur’ şeklindeki Yunan Atasözünü anımsatan Meclis Başkanı Petsalnikos, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğini ve barışı güçlendireceğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan da ziyareti "tarihi" olarak niteleyerek, siyasi, askeri, ticari ve kültürel alanlarda görüşmeler yapma imkanı bulacakları dile getirdi. Atina’ya 320’ye yakın iş adamı ile geldiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, 21 anlaşmanın imzalanmasına yönelik çalışmaların tamamlandığını belirtti. Erdoğan, "Bunlar tarihi, önemli adımlardır. İki komşu, dost ülke olarak geleceği çok daha güçlü şekilde kuralım istiyoruz. Onun için de bu adımları atıyoruz" dedi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan da hazır bulundu.