BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

Canlı yayında 'Kürt Sorunu' gerginliği

Süleyman Özışık'ın Kürt sorunu için CHP'nin önerilerinin sorunu çözmek için yetersiz olduğunu söylemesi üzerine sinirlerine hakim olamayan Sezgin Tanrıkulu canlı yayında tepki gösterince tartışma çıktı.

Abone ol

CNN Türk'te yayınlanan 'Ne Oluyor?' programına İnternethaber yazarı Süleyman Özışık ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu arasındaki tartışma damga vurdu.

Süleyman Özışık'ın CHP'nin önerilerinin Kürt Sorunu'nu çözmek için yetersiz olduğunu söylemesi üzerine sinirlerine hakim olamayan Sezgin Tanrıkulu canlı yayında tepki gösterince tartışma çıktı.

İşte programda yaşanan o diyalog:

KÜRT SORUNUNU BÖYLE Mİ ÇÖZECEK CHP

Süleyman Özışık: CHP'nin '%10 barajını indiririm.' Kürt sorununun çözümünde asli mesele olarak ben bunu görmüyorum. 'Diyarbakır Cezaevini müzeleştiririm' Ben bunun Kürt sorunu çözümünde 'İşte bu! Çözümü bulduk' diyebileceğimiz öneriler olduğunu düşünmüyorum. Bağışlasın beni. Belki kırılıp sitem edecek. Fakat 19 maddeyi 17 maddeye düşüren, 17 maddenin de sadece 1 maddesini hatırlayan bir genel başkanın dönüp de...

Sezgin Tanrıkulu: Şimdi gerçekten de ayıp ediyorsunuz.Çözüm sürecinin bu noktaya gelmesinin sebebi CHP midir? Velev ki CHP hiç destek vermedi. Tamamen karşısında. Bu çatışma devam mı edecek? Bu savaş devam mı edecek?

KÜRT SORUNUNUN SORUMLUSU AK PARTİ DEĞİL

Süleyman Özışık: Sezgin Bey, PKK sorunu, Kürt sorununun bu aşamaya gelmesinin tek sorumlusu da AK Parti değil.  Onu da kabul edelim.

Sezgin Tanrıkulu: Tamam da CHP de değil. CHP iktidar değil 12 yıldır.

O GÖRÜNTÜLERİ AĞLAYARAK İZLEMEYEN VAR MIDIR?

Süleyman Özışık: Şirn Hanım bir şeyi atlıyoruz. Bu ülkede Altan abi, buradaki konukların tamamı bu ülkede bu işi en iyi bilen kişiler. Biz kart kurt sorununu  aşmadık mı bu ülkede? Diyarbakır belgeselini sanırım yine bu kanalda izledim. Altan Abi de bunun içindeydi. Ben ağlaya ağlaya, hıçkırarak izledim. İnsanların dışkılarının, kürtlerin dışkılarının kendilerine yedirildiği bir dönemi geçmedik mi biz? Şimdi bir çözüm süreci getiriliyor.Evet. Eleştirelim ama hakikaten 30-40 yıllık bir meseleyi getirip Ak Parti'nin kafasına boca etmek de olmaz.

Sezgin Tanrıkulu: Şunu ifade etmeye çalışıyoruz, bu devleti yöneten bir hükümet var. 12 yıldır yönetiyor. Muhalefet olarak da CHP var. Biz ısrarla bu konuda yapıcı muhalefet olmaya çalışıyoruz. eksik olabiliriz. Tamam. Buna bir itirazım yok. Tatmin etmemiş olabiliriz ama şimdi bu sürece CHP mi engel yani? Hükümetin elini mi tutuyor? Parlamentoda 360 tane milletvekili var. İstedikleri yasayı anayasa dışında istedikleri anda çıkartırlar. Kim engel Olmuş? Hangi yasayı getirdiler de kim engel olabildi? MİT yasasını çıkarttılar, 4x4'ü çıkarttılar,internet yasasını çıkarttılar. Engel mi oldu kimse? Muhalefetimizi yaptık çıkarttılar. Velev ki biz karşısındayız ki değiliz. Niye bugüne kadar beklediler? haksızlık yapmayın.Yapılan olumlu şeyleri de görün. Benim söylemek istediğim o. Olumlu şeyler de yapıyoruz. Zamanında yapıyoruz, evet. Ama şimdi hiç birşey yapmamışız, karşısında durmuşuz. Niye söylemiyorsunuz? Oslo sürecini bozan kimdir?

SEZGİN BEY BİR DUYUM MU ALDI?

Süleyman Özışık: Ben merak ettim, Sezgin Bey bir duyum mu aldı acaba? Ak Parti bizimle hiç görüşmeyecek diye? Belki görüşecek.

Sezgin Tanrıkulu: Hayır, şunu söylemeye çalışıyorum. Kim bozdu? CHP'ye haksızlık yaparak, CHP'yi eleştirerek AKP yandaşlığı yaparak bir yere varamazsınız. Bz herşeyi doğru yaptığımız iddiasında değiliz. Genel Başkanımız Diyarbakır'da ifade etti. 'Biz eksik olabiliriz. Bazı şeyleri zamanında yapmamış olabiliriz.Bizim görüşlerimiz sizi tatmin etmeyebilir ama görüşmeye, konuşmaya açığız' dedi.

Şirin Payzın: Sezgin Bey, şöyle yapalım mı? 'Ak Parti mi yoksa CHP mi haksız?' konusunda durmayalım. Çünkü böyle tartışırsak bir yere varamayacağız.

Sezgin Tanrıkulu: Değil tabiki. Bakın bu mesele 2 siyasi partinin birbiriyle yarıştığı, birinin diğerini alt etmeye çalıştığı bir mesele değil. Yaptığımız olumlu şeyler de var. Görmezden gelinecek, yapılmayacak... Tabiki Kürt meselesi % 3 seçim barajı ya da Diyarbakır Cezaevi sorunu değil.Tabiki sadece bunlar değil. Fakat bu adımlar süreci hızlandırır. Güven verir. Bunların yapılmasına bir engel yok.

İŞTE CANLI YAYINDAKİ O GERGİN ANLAR