BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.506,73
HABER /  GÜNCEL

Alkışlar Cüneyt Çakır’a

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nda ikinci maçını yönetti. Performansıyla beğeni toplayan Ça...

Abone ol

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nda ikinci maçını yönetti. Performansıyla beğeni toplayan Çakır ve yardımcıları göz doldurdu.
Doğan Babacan’dan 40 yıl sonra ilk kez Dünya Kupası’nda düdük çalma başarısı gösteren Cüneyt Çakır, Brezilya’da ikinci maçını yönetti. İlk olarak ev sahibi Brezilya ile Meksika arasında oynanan karşılaşmayı yöneten Çakır, dün H grubunun son maçında Rusya ile Cezayir arasında oynanan mücadelede düdük çaldı. Brezilya - Meksika maçındaki yönetimi ile beğeni toplayan Çakır, Rusya - Cezayir karşılaşmasında da başarılı bir yönetim sergiledi.
Rusya Teknik Direktörü Fabio Capello maçtan önce yaptığı açıklamada, ‘hakem iyi yönetirse biz tur atlarız’ demişti. Mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erince Rusya kupaya veda eden ekip oldu. Çakır’ın hatasız yönetimine rağmen Rusya’nın elenmesi akıllara Capello’nun açıklamasını getirdi. Mücadele sonunda Dünya Kupası’ndan elenmelerine rağmen Rusya Milli Takım Kaptanı Vasili Berezutski başta olmak üzere, 3-4 futbolcu Cüneyt Çakır’ı tebrik etti.
Başarılı hakemin, yönettiği 2 maçtaki performansıyla ilerleyen turlardaki maçlarda da görev alması bekleniyor.
(İHA)