BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükerşen'e iki ödül birden

Özel Kalem Dergisi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i, iki kategoride birden "yılın büyükşehir belediye başkanı" seçti.

Abone ol

Özel Kalem Dergisi, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i Porsuk ve kent içi ulaşım projelerinden dolayı iki kategoride birden "yılın büyükşehir belediye başkanı" seçti.

Özel Kalem Dergisi'nin 2009 yılı Yerel Yönetim Ödülleri, İstanbul'daki İtalyan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, törende iki ödül birden aldı. Kentsel dönüşüm dalında Porsuk Projesi, "Bir şehre can suyu vermek" başlığı altında ödüle layık görüldü. Ayrıca Büyükerşen'in, kent içi ulaşım kategorisinde, Estram ve Porsuk çayı akarsu ulaşımı projeleri de ödüllendirildi.

Yılmaz Büyükerşen, "Özel Kalem Dergisi, belediyelerin yetki alanlarında yaşayan vatandaşların yıl içindeki duygularına tercüman olmaktadır. Halk belediye başkanlarına 5 senede bir not verir. Özel Kalem Dergisi ise halkımızın nabzını tutuyor. Aldığımız bu ödüller birer karnedir. Bu ödülleri, tüm belediye çalışanlarım ve daha da önemlisi Eskişehirli hemşehrilerim adına alıyorum" dedi.
Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Erdoğan Bilenser de, "Eskişehir kentsel dönüşüm ve estetikte Bursa'nın önünde yer almaktadır. Projelerin mimarı hocamız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i bu vesileyle bir kez daha kutluyorum" diye konuştu.