BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,57
ALTIN 2.377,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun CHP'de seçim heyecanı

CHP'nin Samsun İl Başkanlığı yeni yönetim için kongreye hazırlanıyor. Atalay adaylığa göz kırptı.

Abone ol

CHP Mayıs ayında yapacağı büyük kongre öncesi il yönetimlerini yeniliyor. Samsun CHP yönetimi için Mehmet Atalay başkanlığa göz kırptı.

CHP'nin 4 Nisan'da yapılacak Samsun İl Kongresi öncesinde adı il başkan adayları arasında geçen, 29 Mart yerel seçimlerinde, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Mehmet Atalay, aday olup olmayacağına bir hafta içerisinde karar vereceğini söyledi.

Kongre sürecinin CHP'ye yakışır bir şekilde geçeceğine inandığını vurgulayan Atalay, "CHP'de siyaset yapan bir insan olarak özellikle ülkemizin içinden geçtiği bu dönemde, CHP'nin halkın ve Türkiye'nin umudu olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bu sürecteki il kongrelerini çok önemli buluyorum. Bu süreçte kesinlikle halkı ve partilileri kucaklayacak, partimizin politikalarını, dünya görüşünü halka iyi anlatabilecek, bu arada bütün partilileri kucaklayıp örgütü toparlayacak il başkanlığı ve il yönetiminin tüm bu beklentileri yerine getirmesi gerekiyor. Ben CHP'nin böyle bir il başkanı seçeceğine inanıyorum" diye konuştu.Kendisine il başkanlığına aday olması yönünde beklentiler olduğunu kaydeden Atalay, "Aday olup olmayacağım henüz belli değil, önümüzdeki günlerde belli olacak. CHP mutlaka CHP'ye yakışır bir il başkanı seçecektir. Aday olup olmayacağım bir hafta içinde belli olur" dedi.