BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.472,82
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Gül'ün sözleri BBP'yi memnun etti

BBP lideri Yalçın Topçu, Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamasına sevindi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Büyük Birlik lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümünün yaklaşması nedeniyle yaptığı açıklamada, ''Cumhurbaşkanı'mızın, Muhsin başkanımızın vefat sürecini 'şehadet süreci' olarak dile getirmesi ve bunun resmi yazışmalarda yer bulması bizi son derece memnun etmiştir.'' dedi.

Ankara'da açıklama yapan BBP lideri Topçu, 25-31 Mart tarihleri arasında merhum Yazıcıoğlu'nun Ankara'daki kabri başında, İstanbul, Sivas ve Kahramanmaraş'ta anma etkinlikleri düzenleneceğini aktardı.

GÜL'ÜN ŞEHADET SÜRECİ AÇIKLAMASI MEMNUN ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vefat sürecini ''şehadet süreci'' olarak değerlendirmesini ve resmi yazışmalarda da bu şekilde geçmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Topçu, törenlere yurt dışı ve yurt içinde çok önemli isimleri davet ettiklerini aktardı.

DİYARBAKIRSPOR CEZALANDIRILMASIN

Öte yandan Diyarbakırspor'u cezalandırmanın doğru olmayacağını belirten Topçu, ''PKK terörünün yaptığı provokasyonla Diyarbakır halkını ve Diyarbakırspor'u cezalandırmak doğru bir şey olmaz. Orada esas olan PKK'nın spora provokasyon karıştırma çabalarını devlet görüp engellemelidir.'' ifadelerini kullandı.

Seçim barajının düşürülmesine karşı olduklarını belirten Topçu, partisinin seçimlere tek başına gireceğini bildirdi.