BIST 10.738
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.521,25
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mesir Festivali'ne hijyen damga vuracak

Bu yıl 470.si kutlanacak olan Mesir Festivali kapsamında sivil toplum örgütlerinin fuar alanındaki stant yerlerinin kura çekimi yapıldı.

Abone ol

Bu yıl 470.si kutlanacak olan Mesir Festivali kapsamında sivil toplum örgütlerinin fuar alanındaki stant yerlerinin belirlenmesi amacıyla kura çekimleri yapıldı.

Kültür Sitesi Meclis Salonundaki kura çekimlerine Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Zabıta Müdürü Münir Bedel ve 42 sivil toplum örgütü başkanı katıldı. Fuarda 60 stant yeri belirlendi. Kura çekimlerine katılmayanların yerine görevliler kura çekerek stant yerlerini belirledi.

Sergiler 23 Mart Salı günü hizmete girecek ve 28 Mart Pazar günü akşamına kadar açık kalacak. Sivil toplum örgütleri'nin 'bu yıl açıkta gıda ürünleri satışına izin verilecek mi?' soruları üzerine konuşan Zabıta Müdürü Münir Bedel, "Bu yıl hijyenik ortamda olmayan hiç bir gıda maddesi açıkta stantlarda yapılmayacak ve satılmayacaktır." dedi. Münir Bedel'e destek veren Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da "Bu yıl etkinlik kapsamında hijyenik ortam olmayan açıkta hiç bir gıda satışına izin verilmiyecek. Uymayanlar cezalandırılacıktır. Bizim görmediğimiz alanlarda sizler tespit ettiğiniz takdirde derhal bize veya stant da görev alacak zabıta ekiplerimize bildirin." diye konuştu. Sivil toplum örgüt başkanlarının talepleri üzerine stant yer belirleme kuraları isim sırasına göre çekildi. Stant yerleri belirlendi.