BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.426,16
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bu dağların hikayesi film olur

5. Dağ Filmleri Festivali, Dağ Kültürü Derneği tarafından 30 Mart - 4 Nisan 2010 tarihleri arasında seyirciyle buluşturulacak.

Abone ol

Atlas Dergisi'nin sunduğu "Ya Senin Doğanda Ne Var?" sorusunu izleyiciye soran 5. Dağ Filmleri Festivali, Dağ Kültürü Derneği tarafından 30 Mart - 4 Nisan 2010 tarihleri arasında seyirciyle buluşturulacak. "Dünyadan", "Keşif Ruhu", "Ülkemizden", "Doğa-Çevre-İnsan", "Bisiklet", "Kayak" ana temaları altında toplanan filmler, izleyicilere sunulacak. Ücretsiz film gösterimleri Fransız Kültür Merkezi, Muammer Karaca Kültür Merkezi ve Aynalıgeçit'te yapılacak. Festivalde belgesel, kısa film ve kurmaca uzun metraj film gibi çeşitli kategorilerde 28'i yerli 16'sı yabancı toplam 44 film gösterimi gerçekleştirilecek.

Festival programında yamaç paraşütü, dalış, dağcılık, kaya tırmanışı, base jump, kayak, dağ bisikleti gibi doğa sporlarının yanında çevre ve doğa belgeselleri de yer alıyor. Filmler 6 ayrı tema kapsamında izleyicilerin beğenisine sunulacak. Dağ Filmleri Festivali gençler için hazırladığı etkinliklerle de dikkat çekiyor. Doğa konulu düzenlenen konserde Marsis ve Cahit Berkay sahne alacak.

DAĞ KEÇİSİNİN PEŞİNDE

Festival kapsamında 3 Nisan akşamı Beyoğlu'nda sıra dışı ve heyecanlı bir yarışma düzenlenecek. Yarışmaya katılan ikişer kişilik takımlar, dağ keçisinin peşinde, ipuçları ve haritayla yön bularak, yürüyerek, koşarak, tırmanarak, merdiven inerek - çıkarak, akbil ve jeton kullanarak, hayal gücünü ve aklını pusula yapıp, çantalara görevler doldurarak yarışmayı tamamlayacak.

MERHABA GÜNEŞLE GELENLER

Yönetmenliğini Caner Canerik'in yaptığı Güneşle gelenler (Bertij) isimli belgeselin ilk gösterimi festival kapsamında olacak. Gösterim öncesi dia gösterisi ve sunumun da yer alacağı gala 4 Nisan 2010 Pazar günü Muammer Karaca Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.