BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,90
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Kars'ta çocuklara devlet baba nasihatı

Kars Valisi Ahmet Kara, hortum afetinin yaşandığı il merkezine bağlı köyleri ziyaret ederek, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Abone ol

Vali Kara okul ziyaretlerinde de çikolata dağıttığı öğrencilere, "Babalarınıza, 'Baba, evi biraz sağlam yapalım.' diyeceksiniz." şeklinde nasihatlerde bulundu.

Vali Ahmet Kara, Tarım İl Müdürü Yusuf Yurdalan, Sağlık İl Müdürü Fahri Sevinç, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Gökhan Altun ve diğer daire amirleriyle birlikte önceki gece hortum afetinin yaşandığı Ataköy, Dikme, Gelirli ve Azat köylerini ziyaret etti. Depremler ve afetlerin evlerin daha sağlam yapılması gerektiğini gösterdiğini vurgulayan Vali Kara, "Dikkat ettim, sağlam yapılan çatılar çok fazla zarar görmemiş. Biraz daha usulüne uygun yapılmayan çatılar daha kolay uçmuş. O açıdan yapılarımızı biraz daha dikkatli yapmamız lazım. Hiç ummadık yerden böyle bir afet çıkıp gelebiliyor. Aynı şey bugün de tekrar olabilir. Dikkatli olmak lazım." dedi.

Vali Kara, Afet Kurulu yetkililerinden bilgi alıp muhtarları dinledikten sonra ilköğretim okullarına geçerek öğrencilerine çikolata dağıttı. Vali Kara, Dikme Köyü Hacı Yasemen Yılmazel İlköğretim Okulu'nda çikolata dağıttığı öğrencilere bazı nasihatlerde de bulundu. Öğrencilere valinin görevlerini anlatan Kara, çocukların afette korkup korkmadıklarını sordu. Çocuklara babalarının evleri daha sağlam yapması için istekte bulunmalarını vurgulayan Vali Kara, "Çünkü görüyorsunuz rüzgâr alıp götürüyor. Evlerimizi sağlam yapmazsak olmaz. Yaptığımız her işi sağlam yapmamız lazım ki sonucu bizim için olumlu olsun ve hayatta başarılı olalım. Her şeyi iğreti yaparsak, her şeyi böyle üstünkörü yaparsak başarıya ulaşamayız. Onun için her şeyin en iyisini yapmalıyız. Babalarınıza diyeceksiniz ki, 'Baba 1- Binalarımızı sağlam yapacağız. 2-Babalarınıza sigara içirtmeyeceksiniz. Sigara sağlığa zararlıdır diyeceksiniz. Kağıdı yazıp önüne koyacaksınız. Bakın bütün işyerlerinde sigara içmek yasak. Babalarınıza da evde içirtmeyin. Çünkü, sigara sağlığa çok zararlı. Ciğerlerimizi mahvediyor, perişan ediyor. Babanıza izmariti bile yere attırmayacaksınız. Çöp bile attırmayacaksınız. Tamam mı? Çünkü bizlere siz öğreteceksiniz. Çünkü gelecekte bu ülkenin yöneticileri de büyükleri de sizlersiniz." diye konuştu.