BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  POLİTİKA

BDP Pamukoğlu'na kahkaha attırdı

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, önce güldü sonra da o bilinen yorumunu yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Terörle ilgili sert yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Osman Pamukoğlu, bu kez ekranda kahkaha attı. Sert ve ciddi görüntüsüyle bilinen Pamukoğlu, 'BDP ile ittifak sorusuna gülerek tepki gösterdi.

TV 8'de gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Bunu konuşalım' programına Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu konuk oldu.

Konu seçim ittifaklarından açıldı. Pamukoğlu seçimde eşkiyanın Meclis'teki siyasi temsilcileri ve Anadolu kartalı Hak ve Eşitlik Partisi'nin çarpışacağını iddia etti. İttifakla ilgili kırmızı çizgisinin partinin kurumsal kimliğinin çizilmemesi olduğunu ilan eden Pamukoğlu'na Tolga Işık, 'BDP ile yapmazsınız herhalde' diye sordu.

"EŞKİYA İLE YAPACAK BAŞKA İŞİMİZ VAR"

Soruya şaşıran ve bir süre duraksayan Pamukoğlu, kahkayayı bastı, ardından da ekledi:

"Kardeşim eşkiya ile yapacak başka işimiz var. Dağlarda ve şehirlerde. Yurt içinde ve yurt dışında. 365 günde dağları temizleyeceğiz."

CHP'nin savunulması gereken bir kale olduğunun altını çizen Pamukoğlu, bu partinin 5. kolla işgal edildiğini iddia etti. Emperyalist ülkelerin yeni partilerden ve gençlik hareketlerinden korktuğunu savundu.

OKYANUSUN ÖBÜR YANINDAKİ DAYILARI

İki dil meselesinin Afrikalı'nın kar hayal etmesi gibi olduğunu savunan Pamukoğlu, 'Türkiye partisi olarak Güneydoğu'dan oy alabileceğinizi düşünüyor musunuz?' sorusuna zehir zemberek yanıt verdi:

Güneydoğu'da çok oy olsa eşkiyanın partisi barajı aşar Meclis'e gelir. Türk topraklarında 2000 bin eşkiya hemen onun altında 4500 eşkiya olduğu sürece oradan hiç kimse demokratik anlamda oy alamaz. Burada şunu yapacaksınız: Kürt seven ve onun destekçileri ve ithal aydınlar. Bu işi körüklüyorlar. Yardım ve yatakçılık yapıyorlar. Benim dediklerime geldi. Ama önünü kesmeliyiz. İmralı ada tahsisli eşkiya. Kandil eşkiyası, Talabanisi, Barzanisi, içerideki çalıştayları, onun Meclis'teki partisi. Okyanusun öbür yanındaki dayıları. Yapmak istedikleri şu: Küçük lokma kolay yenir. Etnik ve mezhep halinde bölücülük. Aynı plan buna Hükümet de dahil, besleme medya ve güya bazı aydınlar. Bir karar lazım. Bu kararı onlar değil Türk ve Kürt vatandaşlarım verecekler. Bunlarla bu yola gidilirse sonunda ne olacağına karar verecekler. Ama şu var. Ben oradaki insanların karakterini biliyorum. Orada güvenliği sağlayın. Daha doğal ve demokrat olacaklar.