BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.411,42
HABER /  GÜNCEL

Tahliye kararını veren o hakim konuştu

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanvekili Ekrem Ertuğrul, tartışmalı tahliye kararıyla ilgili ilk kez konuştu.

Abone ol

Aralarında Hizbullah lideri ve üyeleri ile seri katillerinde bulunduğu çok sayıda ismin tahliyesini sağlayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin Başkanvekili Ekrem Ertuğrul, tartışmalı kararla ilgili ilk kez konuştu.

Ertuğrul, "Yargıtay dosyaları öne çekmedi" yönündeki eleştirilere,"Dosyalar bize Ekim ve Aralık ayında geldi, zaman yeterli değildi" dedi.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Ekrem Ertuğrul, yerel mahkemelerden kararların Yargıtay'a Ekim ve Aralık aylarında geldiğini belirterek, teknik olarak dosyaların 3 ay içinde karara bağlanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Temyize gelen dosyalarla ilgili yasa gereği sanıklara tebligat yapılması gerektiğini ve tebligatların geri dönüşünün de beklenmesi gerektiğinin altını çizen Ertuğrul, tahliyelerin 'Örtülü Af' olarak nitelendirilmesini yanlış olduğunu söyledi:

"Bu sanıkların tahliye edilmesinin afla alakası yok. Yasa bu konuda son derece açık. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutukluluk en çok 2 yıldır. Uzatma süresi toplam 3 yılı geçemez diyor. Yani bu süre toplam 5 yıldır. CMK'nın 252'nci maddesinde ise bu süre 2 katı uygulanır demiş. Bizde Anayasal suçlarda bu sürenin 10 yıl olacağı yönünde değerlendirmeye vardık."