BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,79
ALTIN 2.412,93
HABER /  GÜNCEL

Kaçakçılar engel tanıyor : Adebayor tablosundan uyuşturucu çıktı

İngiliz yetkililere göre kaçakçılar giderek daha yaratıcı davranıyor; tabloların, süs eşyalarının, şişelerin hatta sebzelerin içinden uyuşturucu çıkıyor.

Abone ol

Adebayor'un tablosu da kaçakçıların hedefi oldu

Uyuşturucu kaçakçıları yaklaşık 3,000 sterlinlik marihuanayı futbolcu Emmanuel Adebayor'un bir tablosu içine saklayarak gümrükten geçirmeye çalıştı.

Togo'dan yola çıkarılan ahşap çerçeveli tablo İngiltere'nin Coventry kentinde bir posta dağıtım merkezindeki çalışanların dikkatini çekti.

Halen Manchester City'de oynayan eski Arsenal yıldızının tablosu Tottenham'da bir adrese gönderilmişti.

Çerçevenin içinden 2,850 sterlin (6840 TL) değerinde marihuana çıktı.

'Yaratıcı' yöntemler arttı

İngiliz gümrük yetkilileri bu vakanın uyuşturucu kaçakçılarının son yıllarda giderek daha sık başvurduğu 'yaratıcı' yöntemlerden sadece biri olduğunu belirtiyor.

Baileys içkisinin mat şişeleri, Afrika'nın kalın şeritlerden oluşan geleneksel el örgüsü sepetleri, fıstık paketleri ve içi oyulmuş kök sebzeler de uyuşturucu saklamak için kullanılan malzemeler arasında.

İngiltere Sınır Koruma Birimi'nin Başkanı Brodie Clark, limanlar, havaalanları ve posta depolarında türlü şekllerde saklanmış uyuşturucular ele geçirdiklerini söylüyor.

Kaçakçıların uyuşturucuları iyice gizlemek için masraftan kaçınmadığına dikkat çeken Clark, eldeki teknoloji ve ekiplerle yine de başa çıkamayacaklarını savundu.

Kaçakçılar koliler dolusu tatlı patatesi oyup içini doldurmuş

Geride kalan yılda ortaya çıkarılan ilginç uyuşturucu kaçakçılığı girişimlerinden bazıları şöyle:

  • Gana'dan Kent'e kargo uçağıyla gönderilen bir tür tatlı patates olan kök sebzelerin için 10 kilo kokain bulundu. Sebzelerin açılıp oyulduğu, içi uyuşturucu doldurulup yeniden zamkla yapıştırıldığı belirlendi.
  • Coventry posta merkezinde dekoratif cam süs eşyalarının girintilerinde 70 bin sterlin değerinde bir kilo kokain bulundu.
  • Belfast'a gönderilen bir doğumgünü tebrik kartı içinden değeri 40 bin sterlini bulan 110 gramlık kokain paketi çıktı.
  • Trinidad ve Tobago'dan Gatwick Havalimanı'na gelen bir teknisyen, taşıdığı iki şişe Baileys içinde sıvı halde bir kilo kokain bulununca tutuklandı.
  • Amsterdam'dan dönen bir İngiliz çiftin, 500 gram eroini yuttuğu ve vücutlarında sakladığı belirlendi. Uyuşturucuları çıkarmak için kadının ameliyat edilmesi gerekti.