BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Açıköğretimde başörtüsü serbest

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenlemeyle açıköğretim sınavlarına başörtülü girilebilecek.

Abone ol

17 Aralık 2010'da yürürlüğe giren Merkezi Sistem Sınav Yönergesi'nde sınav sırasında adayların “başlarının açık” olmasına ilişkin ifade yer almadı. Yönergeye göre sınavlarda görevli personel, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe uygun kıyafetle sınava gelecek. Örgün ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, okullarının mevzuatına uygun kıyafetle sınava katılacak.
Açıköğretim okulları ile kamu kurum, kuruluşlarıyla yapılan protokollü sınavlar, ehliyet sınavlarında, adaylar bağlı olduğu kuruluşların mevzuatına uygun kılık-kıyafetle sınava gelecek. Bu doğrultuda, açıköğretim ve ehliyet sınavlarına adaylar türbanla katılabilecek.

Sorular Kozmik Oda'da hazırlanacak

Yeni düzenleme uyarınca, sorular “kozmik odalarda” hazırlanak. Soru kitapçıkları, kapısında 24 saat güvenlik görevlisi bulunan ortamlarda saklanacak. Kitapçıklar, sınav merkezlerine gönderilirken, kamyonlara kolluk kuvvetleri eşlik edecek. Cevap kâğıtları tasnif edilirken, görüntü kaydı yapılacak ve kayıtlar en az 6 ay saklanacak.