BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  GÜNCEL

Baskın Oran'ın soykırım isyanı!

Profesör Baskın Oran, her sene Obama'nın 24 Nisan konuşmasını nefesleri tutup beklemenin 'büyük onursuzluk' olarak niteledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Profesör Baskın Oran, her yıl ABD Başkanı Barack Obama'nın konuşmasını beklemenin ve 'soykırımı' sözünü kullanmadı demenin 'onursuzluğun doruk noktası' olduğunu söyledi.

Habertürk'te Balçiçek Pamir'in sunduğu 'Söz Sende' programının canlı yayın konuğu olan Baskın Oran şöyle konuştu:

ABD Başkanlarının her yıl ne söyleyeceğini tartışmak bizim için onursuzluğun doruk noktası. 72 milyon yılda bir defa Obama'nın ağzına bakarak ne diyeceğini merak ediyor. Bu büyük ayıp ve onursuz bir durum. Diğer açıdan soykırım kelimesi Yahudi soykırımıyla bağlantılı olduğu için, Türkiye'de insanların 1915 rezaletini öğrenmemesine ve kulaklarına fren koymasına yol açıyor. Ben soykırımın bilimsel olarak doğru olmadığını düşünüyorum.

DAVUTOĞLU'NU ÖYLE KONUŞTURAN KİM?

Balçiçek Pamir'in 'Ahmet Davutoğlu'nun Ermenistan'la ilgili açıklamaları var. Ne diyorsunuz?' sorusuna Baskın Oran'ın verdiği yanıt ilginçti:

Davutoğlu'nu çok beğeniyorum. Fakat Ermenistan'la bu protokolleri yaptıktan sonra söylediklerini anlamıyorum. Öyle sanıyorum ki, bu sözler Davutoğlu'ndan çok bu sözler hükümetin ve Erdoğan'ın politikasıdır. Seçime gidiliyor, seçmenleri sıkıştırmayayım diye bu protokolleri olmayan bir koşula bağladı.

- Davutoğlu şimdi karşımızda farklı bir Ermenistan var dedi

Protokolde olmayan bir sorun getirilemez. Kaldı ki, biz Ermeni sınırını Karabağ yüzünden kapatmadık.

MÜMTAZ SOYSAL'IN BİLİM ADAMLIĞI!

- Mümtaz Soysal'ın yazısını okumuşsunuzdur...

Soysal benim hocam. Ben ona sertleşemem, ona saygılarımı eksiltemem.

- Soysal bugünkü yazısında , Obama'nın sözlerini, "Türkler Ermeni halkını yok etmeye kalkmıştır" diye yazdı.

Bunu tırnak içinde mi yazdı?

- Evet

Tırnak içinde demek Obama bunu söyledi demektir... Bir bilim adamı bu hatayı yapar mı? Ben Obama'nın İngilizce metnini gönderdim. Daha birinci paragrafta Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde diyor. Sözde Ermeni soykırımı tabiri rezaletin son perdesiydi. Bir internet sitesinde haber vardı. Haberde Ermeniler bir kongre yapmış. Haberde 'sözde Ermeni kongresi' diyor. Adamlar kongre yapmış, bunun sözdesi var mı be! Tövbe ya rabbi! Biz artık 1915 olayları diyoruz, bu çok nötr bir ifade. 1915'te ne olduğunu biliyoruz, devlet eliyle kendi vatandaşlarını mahvetmesi olayıdır. Yiyorsa bir halkın bir halkı mahvetmesi anlaşılabilir bir şey ama devletin yapması anlaşılır şey değil.