BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL

'Başka yerde bulamadığınız lezzetler Koru İstanbul’da…'

Koru İstanbul Kuruçeşme’nin yatırımcısı Cihat Yamakoğlu: “Yeşili görmek için artık çok uzağa gitmeye gerek yok” “İstanbul’da kaliteli ve lezzetli nargilenin yeni adresiyiz”

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
ÖZEL İÇERİK

Sayım Çınar sayimcinar@gmali.com

Yaklaşık bir yıl önce hizmete giren Koru İstanbul Kuruçeşme, hem yöresel lezzetleri hem de mutfak ve operasyondaki servis kalitesi ile kısa sürede Boğaz’ın gözde mekanları arasındaki yerini aldı. Mekanın sahibi Cihat Yamakoğlu, standartların dışına çıkan kahvaltısı, her kesimden konuğa özel hazırlanan yemek çeşitleri ve iddialı nargile mönüsü ile son günlerde çok konuşulan Koru İstanbul Kuruçeşme’nin a’dan z’ye tüm hizmetlerini Sayım Çınar’a anlattı.

Sayım Çınar Cihat Yamakoğlu

Son dönemde İstanbul’da Koru İstanbul konuşuluyor. Burası çok büyük bir alan ve farklı hizmetler var. Biraz Koru İstanbul’un nasıl bir proje olduğunu, nasıl hayata geçtiğini anlatır mısınız?

Yaklaşık üç sene evvel internet üzerinden araştırma yaparken, Vakıflar’ın böyle bir arazisi olduğunu ve ihaleye çıktığını öğrendik. Lokasyonu gördük, tabii o zaman burada hiçbir şey yoktu. Doğru bir nokta olduğunu hemen anladık, ekibimizle beraber burayı nasıl değerlendirebileceğimizi düşündük. Alanda tarihi eserler de var. Anıtlar Kurulu’ndan izin alınarak, tarihi eserlerle alakalı mimarlarımız ve konsept danışmanlarımızla birlikte burayı a’dan z’ye restore ettik. Aileler çocuklarıyla beraber kaliteli, düzgün bir yerde hem yemeklerini yesinler hem sportif aktivitelerini yapsınlar hem de düğün dernek ve davetlerini, iş toplantılarını burada gerçekleştirsinler dedik. Buradan çıkışla da ismimizi, İstanbul’un merkezinde 20 dönüm yeşil alan olduğu için Koru İstanbul Kuruçeşme yaptık.

İstanbul’un gerçekten korulara çok fazla ihtiyacı var. Umarım çoğalır.

Korular değerlendirilmesi gereken yerler. İstanbul’da yeşile hasret kaldık.

KAHVALTIDA STANDART DIŞINA ÇIKTIK

Oldukça iddialı bir kahvaltınız var. Esasında kahvaltı hepimizin en sevdiği öğün. Neden iddialısınız kahvaltıda?

Danışmanımıza bir “swot analizi” yaptırdık. İstanbul’da Boğaz hattını insanların öncelikle kahvaltı için tercih ettiğini öğrendik. Kahvaltıyı da lezzetli yapmak için standart dışına çıkmak istedik.

Süt reçeli bile var…

Süt reçeli, karpuz kabuğu reçeli, domates reçeli, nar reçeli, ceviz reçeli gibi çok özel tatlarımız var.

Gerçekten lezzetli bir kahvaltı… Gurme dediğimiz insanların da gelip burada kahvaltı etmesini istiyorsunuz. Müşterilerinizden ne tür tepkiler alıyorsunuz?

Şu ana kadar gelen konuklarımızdan hep olumlu tepkiler aldık. Çünkü biz bu işi fabrikasyon, standart bir kafe mantığıyla yapmıyoruz. Hem ortamın sıcaklığı, hem ürünlerimizin kalitesi gelenleri olumlu yönde etkiliyor.  Malzemeleri doğru üreticilerden alıyoruz. Mesela, yumurtalarımız organik, köy yumurtası, çiftliklerde üretilmiş, gezmeyen tavukların yumurtaları değil. Ekmeklerimizi, poğaçalarımızı kendimiz üretiyoruz. Ekmekler sıcak sıcak fırından çıktığı zaman, başka yerde bulunamayan lezzetlerle, güzel ve hızlı servisle olumlu geri dönüş almamak zor. Zaten biz de bu alanda kalıcı olmayı hedefliyoruz.

Cihat Yamakoğlu

HEM MUTFAK HEM DE SERVİS OPERASYONUMUZ ÇOK GÜÇLÜ!

Esasında Koru İstanbul’un en önemli özelliklerinden biri de düğün ve davetlere çok uygun olması. 1000 ve 1500 kişilik grupları bile ağırlayabileceğinizi söylüyorsunuz

Burada hem açık alanımız hem de kapalı alanımız var. Kokteyl düzeninde 2000-2500’e kadar, oturma düzeninde 1200- 1300’e kadar kişi ağırlayabiliyoruz. İstanbul’un merkezinde bu kadar büyük alanda, denizin ve doğanın iç içe olduğu bir tesis bulmak kolay değil, biz de bu boşluğu iyi değerlendirdik.  İlgi her geçen gün artıyor. 2015 yazında 60 adet düğün yaptık. 2016 yılına da rezervasyon alıyoruz. Ekip kalitemiz çok iyi. Sektörde senelerini geçirmiş, davet konusunda isim yapmış kişilerden oluşturduk.  Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde aşçıbaşılık yapmış şeflerimizle birlikte hem mutfak hem servis operasyonumuz çok kuvvetli. Düzgün ve iddialı bir ekibiz.

KENDİ EVİNİZDE GİBİ HİSSEDECEĞİNİZ BİR ORTAM

İnsanların Koru İstanbul’a gelmesinin birkaç tane nedeni olsa, “Koru İstanbul’a gelin çünkü…” diyebileceğiniz şeyler neler?

Önemli olan burada sıcak bir ortam var. Kendinizi evinizdeymiş gibi hissedebilirsiniz. Boğaz’ın içinde hem korunun yeşilinin huzuru, hem mavinin dinginliği var.  İnsanların dinlenebileceği bir ortam Koru İstanbul…  Ve lezzetli ürünler. Taş fırında pişen, her yerde yiyemeyeceğiniz özel pidelerimiz var. Mesela bir Bafra pidesi var, Bafralı ustamızın elinden,  herkesin bulamayacağı bir lezzet. Çocuklar ve gençler için de nutellalı tahinli pidemiz var. Sırf ızgaralarımız için bile gelinir. Sütlü tatlılarımızda manda sütü kullanıyoruz. Tüm soslarımız, ketçaplar, mayonezler ev yapımı, dondurmalarımız taze meyvelerle tarafımızdan yapılıyor. Mönüyü tek tek anlatsam hepsi özel.

Ekibinizi çok özel bir araştırma ile oluşturmuşsunuz.

75 kişi ile çalışıyoruz. Danışmanlarımız var. Biz tekstil ve inşaat sektöründen bu sektöre girdik. Gıda sektöründe Türkiye ve dünyada ciddi yatırımlar yapıldığını gördük ve hala da Türkiye’nin bu alanda boşluğu olduğunu düşünüyoruz.

İSTANBULDA NARGİLENİN YENİ ADRESİYİZ

Pekala, Boğaz’da rakipleriniz de var. Mesela, nargile İstanbul’da belli yerlerde var. Nasıl bir tepki alıyorsunuz nargilede?

Nargile bölümünde de özel karışımlarla başarılar elde etmiş bir ekibimiz var. Buraya özel yapılan meyvalı ve naturel karışımlarla nargile konusunda şu anda çok iyi bir noktadayız. Bizim araştırmalarımıza göre, Türkiye’de kaliteli ve lezzetli nargileyi bulabileceğiniz çok yer yok.

Genelde Beyazıt’a gidilir nargile içmek için. Çorlulu Ali Paşa Medresesi’ne giden ciddi bir kesim var. Onları da çekiyor musunuz buraya?

Hem de nasıl!  Burada hem mekanın ortamı hem daha üst seviye bir servisle, daha üst seviye karışımlarla, çok kaliteli tütünlerle, malzemeden hiç kaçınmadan en güzel nargileyi sunuyoruz. Aldığım tepkilerden bunu çok rahat söyleyebilirim, kalitemizde inanamayacağınız bir başarı var. Defalarca gelip, o lezzeti hiçbir yerde bulamadıklarını söyleyen müşterilerimiz oluştu.

Türkiye’de insanların yeme-içme alışkanlıkları fazlasıyla değişiyor. Artık insanlar daha estetik bir algıyla yemek yemek istiyor. Yemeği hayatına sanat olarak sokuyor. Koru İstanbul bu kişileri daha fazla hedefliyor herhalde değil mi?

Hem kendi ekibimiz, hem de dışarıdan aldığımız hijyen kontrolcülerimiz, gıda mühendislerimizle a’dan z’ye tüm ürünler kontrol edilir, konuklarımıza o şekilde servis edilir.

Koru İstanbul

MÖNÜDE HER KESİME HER ÜLKEYE HİTAP EDEN LEZZETLER VAR

Burada akşam yemeğine gelenler için neler yapıyorsunuz? Mönüde neler var?

Boğaz hattı olduğu için her kesimden ve her ülkeden insanlar gelmeye başladı. Biz ilk planda bu kadar çeşitlilik düşünmemiştik ama hemen bir çalışma yaparak mönüde öncelikle Türk müşterilerimizi geleneksel Türk mutfağından ızgara ve pidelerle memnun edelim dedik. Malum, dünyadan çok turist gelen bir yer oldu İstanbul. Bunun da çok güzel sonuçlarından biri Arap konuklar geliyor. Arap kültürüne uygun kebaplarımızla ve biraz da bizim fikirlerimizle kattığımız lezzetlerle beraber Arap konuklarımızı da memnun ediyoruz. Tabii dünya mutfağı olmadan olmuyor. Mönüde ayrıca Türk mutfağından köfte, mantı, erişte ve pideler bulunuyor. Türk mutfağı ve dünya mutfağından tatlılarımız da çok özel. Bu konuda iddialıyız.

Ne kadar süredir burası hizmet veriyor?

Birinci senemizi doldurduk. İlk iki sene restorasyonlar ve tadilat projeleriyle geçti.

Edebiyatçılar, gazeteciler gibi entelektüel kesim de buraya uğramaya başlamıştır. Onlar burası için nasıl tepkiler veriyorlar?

Aile ortamı, huzurlu, kaliteli, nezih, temiz ve hijyen açısından da mutlu oldukları bir mekan olarak adlediyorlar. Neticede İstanbul’un merkezi, kolay bir lokasyon, ulaşımı rahat. Artık İstanbul’da yeşili görmek için uzak bir yere gitmeye gerek yok.

İleride değişiklikler olacak mı? Yeni projeleriniz var mı?

Yaz sezonunu yeni bitirdik. Burası 20 dönümlük bir alan. Restoran,  düğün ve davet alanlarımız dışında koruluk alanda öğrenci ve gençlere hizmet etmek amacıyla bir aktivite alanı oluşturduk. Koru Kids dediğimiz bölümde okullardan spor öğretmenleri eşliğinde özel parkurlarımızda doğa ortamında hem eğitim hem yarışmalarla çocukları doğayla tanıştırmayı planlıyoruz.

Koru İstanbul Kuruçeşme, doğayı ve çevreyi koruyan bir işletmecilik anlayışına sahip. Burada Bach dinlenilebilen özel ortamlar yaratmayı düşünür müsünüz?

Bunlar zaten halihazırda var. Özel kapalı salonlarımızda bunların hepsini yapabiliyoruz.