BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.430,01
HABER /  SEÇİM

Binali Yıldırım: 30 senede yapılacak işi...

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, görev yaptığı dönemdeki icraatları böyle anlattı.

Abone ol

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, 30 senede yapılacak işi 10 seneye sığdırdığını söyledi.

Yıldırım, Türk Amerikan İşadamları Derneği'nin, Kaya Termal Otel'de düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Amerika arasındaki stratejik ortaklığın tek boyutlu, sadece askeri alanda olduğunu, sivil stratejik ortaklığın geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

DÜNYADA PARA ÇOK YETER Mİ AKLI BAŞINDA PROJE OLSUN

İş yapılırken iyi proje ve aklın önemine işaret eden Yıldırım, ""30 senede yapılacak işi 10 seneye sığdırdım. Dünyada para çok, yeter ki aklı başında proje olsun. Kendini finanse edebilecek bir projeye herkes para veriyor" dedi.

Yıldırım, AK Parti hükümetlerinin icraatlarından örnekler vererek, şunları kaydetti:

"Havayolu halkın yolu oldu. Karadeniz'in hırçın sularının üzerine bile havalimanı yaptık. Hakkari, Şırnak, Bingöl, Ağrı, Iğdır'a havalimanı yaptık. Terör örgütü telaşlandı. 'Sizi sömürüyorlar hizmet yapmıyorlar' diyemeyeceklerini anlayınca ülkeyi bölmekten vazgeçtiler. Ellerindeki bütün bölücülük araçlarını aldık. Planları tutmadı, bunların iradesi kendi elinde değil, onlara patronları iş veriyor, 'bu gün git şurayı bas, şurayı bombala' diyor. Hakkari havaalanını 3 yıl geciktirdiler. 99 kez bastılar. Biz de inat ettik, hizmeti yaptık. Ulaşım, iletişim, hizmet oldukça kardeşlik böyle sağlanıyor."

Küresel anlamda uzun vadeli barışa yatırım yapılması gerektiğine ifade eden Yıldırım, yerinden, yurdundan edilen her insanın bir gün bunun bedelini ödeteceğini, adaletin bulunmadığı yerde sonucun gözyaşı ve hüsran olacağını vurguladı.

Yıldırım, dünyada ve Türkiye'de adaleti sağlamakla yükümlü olduklarına işaret ederek, "Dünya Avrupa ve Amerika'dan ibaret değil. Tüm ülkelerdeki sorunları çözmek lazım" dedi.