BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  GÜNCEL

Konya'da PKK operasyonu

Konya merkezli 3 ilde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik teknik ve fiziki takibin ardından bugün şafak vakti operasyon düzenledi.

Özel Harekat polisleri eşliğinde Konya, Gaziantep ve Batman'da eş zamanlı olarak düzenlenen baskında Konya'da merkez Karatay İlçesi Saraçoğlu Mahallesi'nde 1'i kadın 12 kişi, Gaziantep'den 1 kadın, Batman'dan 1 erkek şüpheli olmak üzere 2'si kadın 14 kişi gözaltına alındı. Konya'da yaşayan Hollanda uyruklu 1 kişinin de arandığı belirtildi.

DAĞ KADROSUNA ELEMAN KAZANDIRMAK İSTEMİŞLER

Gözaltına alınan şüphelilerden 2'sinin üniversite öğrenci olduğu öğrenildi. Şüphelilerin üniversite ve kent genelinde terör örgütü PKK'nin dağ kadrosuna eleman kazandırmak için faaliyet yürüttüğü iddia edildi. Baskında evlerde yapılan aramada ise örgütsel dökümanlar ve örgütün bayrağı olarak simgelenen bez parçalarının ele geçirildiği öğrenildi.

Konya'da gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.